Mange uten strøm etter trafobrann i Røyken

Store deler av Røyken, Asker og Hurum er uten strøm etter en brann i en trafo i Røyken natt til onsdag. Også Oslofjordtunnelen ble rammet.

Det opplyser både 110-sentralen i Oslo og i Sørøst på Twitter.

Nødetatene ble varslet om brannen i Slemmestadveien klokka 4.53.

- Den ble raskt slukket, men trafoen forsyner store deler av Røyen med strøm og de er nå uten, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 5.20.

Også nabokommunene Hurum og Asker er rammet.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange som er uten strøm, men jeg har inntrykk av at det er veldig store deler av Asker. Vi har fått veldig mange telefoner, sier vaktkommandør Rune Elstad ved Oslo 110-sentral til NTB.

Fortsatt mange strømløse

Sørøst politidistrikt opplyste på Twitter at strømmen var tilbake i 6.15-tiden, men mange meldte fortsatt at de var strømløse. Ifølge Røyken og Hurums avis er det blitt antydet at strømmen først er tilbake i 10-tiden.

Prognosen så noe bedre ut i Asker.

- Jeg er ikke helt sikker på hvor mye som kommer inn igjen på nettet når, men det synes å ha gått bedre enn først antatt - så det bør ikke ta altfor lang tid før strømmen er tilbake hos alle, sa beredskapsleder Trond Eriksen i Glitre Energi til Budstikka i 6.30-tiden.

Klokka 06.30 melder NRK at strømmen er tilbake for noen, men at om lag 9000 fortsatt er uten strøm i Asker. Det var 12 280 kunder som mistet strømmen i morges, skriver statskanalen.

Det bor nær 22.000 personer i Røyken kommune, litt over 60 000 personer bor i Asker kommune, og drøyt 9300 bor i Hurum kommune.

Oslofjordtunnelen stengt

Strømbruddet i Asker, Røyken og Hurum natt til onsdag førte til at Oslofjordtunnelen måtte stenges. Tunnelen ble åpnet igjen i 7.30-tiden.

- Oslofjordtunnelen er stengt på grunn av tekniske problemer. Det har brent i en trafo på Røyken, så vi har ikke strøm i halve tunnelen, opplyste Statens vegvesens veitrafikksentral tidlig onsdag morgen

Strømmen kom imidlertid tilbake, og den undersjøiske tunnelen som forbinder østsiden og vestsiden av Oslofjorden med hverandre, var åpnet igjen i 7.30-tiden.

Mens tunnelen var stengt, var det omkjøring via Oslo eller fergesambandet Moss/Horten.