TETT: Påsketrafikken tilbake til Oslo er  søndag kveld betydelig, både foran bilen og i bakspeilet... Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
TETT: Påsketrafikken tilbake til Oslo er søndag kveld betydelig, både foran bilen og i bakspeilet... Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIXVis mer

Mange utsatte hjemturen - kø utover kvelden

Folk blir værende på fjellet i finværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Finværet har ført til at mange har utsatt hjemreisen fra påskeferien. Køene inn mot Oslo var likevel lange utover kvelden søndag.

Første påskedag er vanligvis den mest trafikkerte dagen i året. Normalt er trafikken tettest fra klokken 13 til 19, men køene lot til å holde seg lenger enn vanlig.

- Det er fortsatt saktegående kø på de store innfartsårene inn mot Oslo, men det er ingen store problemer i trafikken, sier operatør Nils Aae i Statens vegvesen til NTB.

Køene gikk sakte på riksvei 4 fra Gjøvik, på E6 fra Hamar og på E16 fra Hønefoss mot Sandvika.


Se oppdaterte veimeldinger på db.no/vei


Utsatt hjemtur

Trafikken begynte å ta seg opp i 12-tiden søndag.

- Det var relativt lite trafikk tidligere på dagen. Mange har nok utsatt hjemreisen på grunn av det fine været, sier Aae. Han legger til at det gjerne blir en ekstra topp i trafikken etter at skisentrene stenger for dagen.

- Vi må nok vente til 20-20.30-tiden før vi kan si noe sikkert om det begynner å roe seg, sier han.

Vegtrafikksentralen antar at trafikken i retning Oslo blir tettere med kø etter hvert som man nærmer seg hovedstaden, med trafikk fra Østerdalen via riksvei 3 som ledes inn på E6. Nedsatt hastighet og innsnevringer på grunn av veiarbeid gjør at det kan oppstå en flaskehals ved Kløfta.

Få uhell

Det var få ulykker eller problemer i trafikken, utover at det var mye kø. Et mindre uhell på riksvei 4 ved Gran på Hadeland ga noe ekstra ventetid.

Aae oppfordrer påskebilistene til å vurdere alternative veier for å unngå den verste trafikken. Han foreslår også at man venter med hjemreisen til mandag.

Fine forhold preger veiene i Sør-Norge, men på enkelte fjelloverganger var det kolonnekjøring. Bilister måtte vente flere timer for å komme gjennom på riksvei 50 mellom Hol og Aurland. Veien ble åpnet for trafikk i 17-tiden.

På riksvei 7 over Hardangervidda var det fremdeles kolonnekjøring søndag kveld, med tre timer ventetid.

Kødannelser som kan oppstå som følge av kolonnekjøringene, kan forplante seg utover i veinettet.


(NTB)