- Mange våpeneiere vil være enig i at slike våpen hører til i krig, ikke i våre gater

Obama putter hånda i våpendebatt-vepsebolet etter Batman-massakren.

SNAKKET OM VÅPEN: USAs president, Barack Obama, tok endelig opp våpenlovene i etter massakren i Colorado. Foto: EPA/SKIP BOLEN/NTBScanpix
SNAKKET OM VÅPEN: USAs president, Barack Obama, tok endelig opp våpenlovene i etter massakren i Colorado. Foto: EPA/SKIP BOLEN/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Bare å nevne våpenkontroll i et valgår i USA er risikabelt, og Obama har passet seg vel for å komme med forslag som provoserer eiere av skytevåpen og fyrer opp under republikanerne i valgkampen.

Men i en tale til landsmøtet i National Urban League i New Orleans onsdag sa han at han vil søke samarbeid med alle politiske grupperinger for å redusere volden som skyldes skytevåpen.

Han nevnte ingen spesifikk lov, men understreket behovet for å komme fram til fornuftige måter å hindre at mentalt ustabile personer får tak i skytevåpen.

Retten til å eie våpen I talen gjorde han et poeng av å si at han anerkjenner at grunnloven garanterer amerikanerne retten til å bære våpen, og at jakt og skyting som sport er en gammel amerikansk tradisjon.

- Men jeg tror at mange våpeneiere vil være enig i at AK-47 skal være i soldaters hender, ikke i hendene på kriminelle. At de hører til i krig, ikke i gatene i våre byer, sier Obama.

Han sa han allerede hadde skjerpet bakgrunnssjekkingen av folk som vil kjøpe våpen, etter attentatet mot kongressrepresentanten Gabrielle Giffords i Tucson i fjor, men at dette i seg selv ikke var nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer