Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mange vet hva som skjedde og hvor gjerningsmannen skjuler seg

Politiet gransker kriminelt miljø for å finne Bislett-drapsmannen.

ÅSTEDET: Her utenfor puben Store Stå på Bislett ved en taxiholdeplass ble Einar Opsahl (35) skutt og drept. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ÅSTEDET: Her utenfor puben Store Stå på Bislett ved en taxiholdeplass ble Einar Opsahl (35) skutt og drept. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet holdt i ettermiddag en pressebrief med siste nytt om jakten på drapsmannen som skjøt Einar Opsahl (35) fra kloss hold ved taxiholdeplassen på Bislett i Oslo natt til lørdag.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde startet med å si at politiet har god framdrift i saken.

- Vi har ikke noe gjennombrudd, men vi har mange interessante opplysninger. Det er spennende dager i etterforskningen og vi er optimistiske, sa Rohde.

- Mange vet Rohde presiserte at det fortsatt jobbes mot et organisert kriminelt miljø, hovedsakelig bestående av personer med asiatisk bakgrunn. Rohde beskriver det som krevende å jobbe mot miljøet, og at samarbeidsviljen er varierende.

- Det er mange som vet hva som har skjedd, det er det ikke det minste tvil om. Og vi er overbevist om at det er mange som vet hvor gjerningsmannen er, sier Rohde til Dagbladet.

Men politiet har altså ikke fått noe gjennombrudd, på tross av at en rekke personer i miljøet har vært inne til lange avhør. Rohde beskriver miljøet som granskes som «hardhudet».

Politiet har fortsatt ikke funnet noe som tyder på noen bindinger eller relasjoner mellom drepte Einar Opsahl og det kriminelle miljøet som granskes. De har heller ingen indikasjoner på noen kontakt tidligere på kvelden.

Fem pågrepet i andre saker Politiinspektøren bekreftet i dag det både Dagbladet og VG i dag skriver: Flere personer er pågrepet i andre saker og tatt inn til avhør om drapet.

- Fem personer er pågrepet i andre saker. Disse er også avhørt om drapet. Vi avhører også andre i samme miljø, sa hun.

De fem er siktet i en narkotikasak. Rohde ønsker ikke å gå inn på status på avhørene, hvem de er eller hva de har forklart. Politiet ønsker ikke å gi noe gratisinformasjon til gjerningsmannen som fortsatt er på frifot.

- Status til vitner kan også endre seg, sa Rohde.

Hun tror politiet leter på riktig sted, i et miljø som beskrives som organisert og kriminelt, og hvor flere personer med asiatisk bakgrunn er medlem.

- Vi mener vi er på riktig spor. Vi tror vi vil finne en løsning, enten direkte eller indirekte, i dette miljøet, sa Rohde.

Skutt i hodet Einar Opsahl skulle hjem fra Bislett sammen med to kamerater i 01-tida natt til lørdag, og de gikk bort til en privatbil som sto ved taxiholdeplassen som de skal ha trodd var en piratdrosje.

DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

Føreren av bilen skal ha reagert med et voldsomt sinne og det oppsto en krangel på stedet, noe 35-åringen og vennene ikke var interessert i. De forsøkte å gå fra stedet, men umiddelbart etter at krangelen oppsto kom det en annen bil opp til dem.

Ut kom det en person og skjøt 35-åringen i hodet. Personen gikk tilbake i bilen og dro raskt fra stedet.

Politiet er i ferd med å samle inn mobildata fra tida rundt drapstidspunkt, men har foreløpig bare fått informasjon fra Telenor.

Politiet sitter også på andre viktige spor:

• En tomhylse, trolig fra pistolen som ble brukt til likvideringen, ble funnet på åstedet. Politiet skal også ha sikret seg prosjektilet.

• Overvåkningskameraer skal ha fanget opp deler av fluktbilenes ferd gjennom Oslo vest.

• Vitneavhør og avhør av innbragt personer.

PRESSEBRIEF: Nå klokka 14 holder Oslo-politiet ved politiinspektør Hanne Krsitin Rohde en pressebrief om siste nytt i drapssaken.
Foto: Berit Roald / Scanpix
PRESSEBRIEF: Nå klokka 14 holder Oslo-politiet ved politiinspektør Hanne Krsitin Rohde en pressebrief om siste nytt i drapssaken. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer