- Mange vil bli syke

Influensaepidemien sprer seg raskere og raskere, antallet coronasmittede stiger og volumet av RS-infeksjoner øker, i det som kalles en «tripledemic». Og er du uheldig, så kan du få alle tre, på en gang.

MYE SMITTE: Smitteraten for influensa, RS-Virus og coronavirus er stigende. Foto: Jil Yngland/NTB
MYE SMITTE: Smitteraten for influensa, RS-Virus og coronavirus er stigende. Foto: Jil Yngland/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antallet influensasmittede øker raskt og situasjonen er uforutsigbar. Influensasesongen er i full gang over hele landet og det ventes mye smitte rundt jul og nyttår, dette melder FHI i sin ukentlige smitterapport. .

COVID-19-epidemien er fortsatt økende, og antallet innleggelser grunnet RS-virus har doblet seg den siste uken, noe som skaper bekymring for en såkalt «Tripledemic». Sammenkomsten av tre epidemier, på en gang.

- Epidemier av luftveisinfeksjoner øker nå raskt og vil de nærmeste månedene gi stor belastning på helsetjenesten. Sykehusene og kommunene må ha beredskap for mer sykdom, større sykefravær, flere innleggelser og flere utbrudd i sykehjem og sykehus, skriver FHI i sin ukentlige smitterapport.

RS-Virus og corona skaper størst belastning

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forteller at det foreløpig er smitte av RS-Virus og COVID-19 som dominerer, men at spredningen av influensa øker raskest.

- Akkurat nå forårsaker RS-Virus og COVID-19 den største belastningen på sykehusene, for henholdsvis barn og voksne. Men potensial til økning er størst for influensa, forteller Nakstad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.