Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange vil bryte med Vigrid-miljøet

60 prosent av de unge Vigrid-sympatisørene politiet har snakket med ønsker å bryte med organisasjonen, viser tall fra PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) innledet i høst en offensiv mot Vigrid-miljøet for å få personer tilknyttet det rasistiske og voldelige miljøet til å trekke seg ut. Politiet avslørte gjennom sin kontakt med ungdommene at 50 prosent av dem tidligere har vært registrert hos politiet. I denne gruppen hadde en tredel vært involvert i alvorligere kriminelle forhold, blant annet grove voldsepisoder, skriver Aftenposten.

- Vi er meget fornøyd med resultatene av offensiven. PST anser det som særlig viktig å motvirke at unge mennesker trekkes inn i ekstreme rasistiske og voldelige miljøer. Dette var en hovedårsak til at vi i denne omgangen valgte å intensivere innsatsen mot nettopp Vigrid, sier sjefen for PST, Arnstein Øverkil.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!