Mange vil forhåndsstemme

Velgerne sitter ikke på gjerdet: 1300 velgere har allerede stemt til stortingsvalget - via Posten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 600.000 velgere kommer trolig til å avgi stemme på forhånd. Det er en økning på 10-15 prosent i forhold til kommunevalget for to år siden.

- Det er ikke angrefrist for dem som forhåndsstemmer, sier informasjonssjef i Posten Norge, Eivind Rossen til NTB. Han forteller at Posten bare har fått positive tilbakemeldinger og svært få klager over ordningen.

- Det er viktig at folk opplever at dette foregår på en ordentlig måte, at stemmen blir tatt godt vare på. Det er jo hemmelig valg, sier Rossen.

Slipper kø

- Jeg forhåndsstemmer alltid. Jeg vet hva jeg vil stemme, og vingler ikke. Dette er en fin ordning, jeg slipper køene på valgdagen, sier en dame ved avlukket på hovedpostkontoret i Oslo til NTB mandag.

Hun har vist sitt valgkort og legitimasjon ved luka på postkontoret. Navnet hennes er blitt kontrollert i forhold til manntallet, og hun har fått stemmesedler av Granvoll. Den aktuelle valglisten legges i konvolutten inne i avlukket. Deretter bæres stemmen til luken der den legges i valgurnen.

Kundebehandler Ida J. Granvoll henter fram valgurnen bak skranken, og forhåndsstemmen avgis. Dermed har damen gjort sin borgerplikt.

Mange tidlig ute

Forhåndsstemmen kan avgis frem til 7. september, tre dager før valget.

Allerede ved 14-tiden hadde 1.300 personer avgitt forhåndsstemme på landsbasis.

(NTB)

FORHÅNDSSTEMMER: 1300 velgere har allerede gjort sin borgerplikt. Hvis du ikke vil ta turen til valglokalet 10. september, kan du gå på Posten i stedet.