Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mange vil ikke reise hjem

Mens hundrevis av nordmenn venter desperat på å komme hjem, er det også mange som nekter å reise fordi de leter etter savnede familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, på telefon fra Phuket.

Hun forteller at det pågår en intens leteaktivitet der mange hjelper til og at det jevnlig har lyktes å finne fram til savnede.

På spørsmål om hvor de savnede kan befinne seg, sier Vennesland at mange den første dagen ble brakt til små sykehus rundt om i regionen. Helt opp til Bangkok ble noen fraktet av militære redningsmannskaper. Derfor finnes det fortsatt mulighet for å finne norske rundt om på sykehusene.

Hun sier andre kan ha klart å ta seg ut av området på egen hånd, men at det er lite sannsynlig at noen fortsatt har søkt tilflukt langt innenfor strandområdene.

På spørsmål om forsikringsselskapets vurdering av hvor mange av de savnede som kan være døde, sier Vennesland at selskapets policy i slike spørsmål er å overlate svaret til UD.

Hjemreise

Star Tour meddelte i dag at alle gjester i Sør-Thailand vil bli evakuert innen 1. januar. Hvis noen vil bli lenger, må de betale hjemreisen selv.

- Det problem vi ser konturene av er at mange mennesker foreløpig ikke orker å reise fra stedet der en av deres nærmeste er savnet, sier Vennesland.

Det samme sier krisepsykiater Lars Weisæth på generelt grunnlag til NTB. Europeiske var for øvrig sammen med Sjømannskirken de første som hadde krisepsykiatere på plass i Phuket.

- Den største oppgaven for dem er å hjelpe fortvilte pårørende til savnede mennesker. Gjennom samtaler er det vårt håp at også pårørende vil forstå at hjelpearbeidet nå er kommet i så god gjenge at alt som kan gjøres blir gjort, sier Vennesland.

Hun forteller at det onsdag ettermiddag kom mye medisinsk utstyr fra Norge til Phuket International Hospital der det norske krisesenteret jobber ut fra.

Tyske fly

Vennesland reiste sammen med to norske krisepsykiatere til Thailand mandag kveld. Allerede søndag sendte Europeiske sine første leger og krisepsykiatere fra Danmark.

Vennesland forteller at hun reiste via Frankfurt der hun satt nesten alene i en jumbojet fra selskapet Condor som skulle til Thailand for å hente hjem tyskere. På spørsmål om hvorfor Europeiske ikke sørget for at norske fly også ble sendt, viser hun til UD.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media