Mange vitner til dramatisk ran

På sin vei skjøt raneren hull både i bankdøra og en politibil, og han truet til seg to andre biler. Slik opplevde øyenvitner ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bankkunder og forbipasserende ved Kreditkassens filial i Bogstadveien var onsdag morgen vitner til et ransdrama som hentet ut fra en amerikansk actionfilm.

- Det var helt uvirkelig. Raneren oppførte seg som Rambo, fortalte et øyenvitne til Aftenposten etter ranet.

Skjøt hull i døra

- Mens jeg står ved kassen hører jeg et smell. Jeg snur meg og ser at en mann i full politiuniform sparker i glassdøren som fører bak skranken, forteller Christian Colseth til TV2.no. Colseth var i banken for å sette inn penger da raneren kom inn.

Colseth forteller at raneren først skjøt hull i glassdøra uten å få den opp. Da han ble sluppet inn av en bankbetjent, rotet han først litt rundt bak skranken før han fant ut at han var bak informasjonsskranken, hvor det ikke var penger. Da styrtet han over til de andre kassene og krevde å få innholdet tømt over i en sekk.

- Han samlet sammen penger fra alle tre kassene. Jeg hadde levert inn 10.000 kroner. De resterende 40.000 kronene stappet jeg i lommen så han ikke skulle se dem, sier Colseth til TV2.no.

Skjøt etter politiet

Etter å ha vært inne i banken i rundt fem minutter, løp raneren ut på gata. Der var en politibil allerede på plass etter å ha mottatt ransalarm.

SKJØT: Ransmannen rusler ut av banken og møter politiet på utsiden. Da avfyrer raneren 11 skudd.
SKJØT: Ransmannen rusler ut av banken og møter politiet på utsiden. Da avfyrer raneren 11 skudd. Vis mer

- Jeg sto på fortauet og drakk kaffe med en kamerat da raneren kom ut fra banken. Mannen hadde politiklær og et stort automatvåpen. Da politiet kom, skjøt han flere skudd inn siden på politibilen, forteller et øyenvitne til NTB.

Vitnet forteller videre at raneren stanset midt i gaten og stoppet en varebil. Føreren ble tvunget ut før raneren hoppet inn i bilen og raste vekk.

Episoden skapte tilløp til panikk i den sterkt trafikkerte Bogstadveien.

- Da skuddene falt løp alle menneskene i gaten unna. I løpet av noen få sekunder var gaten tom for mennesker, sier mannen.

Truet til seg bil

Raneren kjørte bare hundre meter i den første varebilen han kapret. Rett nede i gaten traff han på Lars Kristoffersen, som satt inne i den parkerte varebilen sin. En pengesekk ramlet ut av ranerens bil og raneren stoppet bilen foran Kristoffersen.

- En mann kom mot meg med politijakke og en maskinpistol. Han sa han skulle plukke opp en pengesekk som lå på bakken og at jeg skulle komme meg bort fra bilen. Først trodde jeg det var en politimann, men jeg skjønte jeg tok feil da jeg fikk pistolen i brystet, forteller Kristoffersen til Aftenposten.

Raneren kjørte av gårde i Kristoffersens bil. Bilen ble funnet ved Aker Brygge noen timer senere.

(NTB-Ivar Anders Iversen)

SKJØT: Ransmannen rusler ut av banken og møter politiet på utsiden. Da avfyrer raneren 11 skudd.