Mangeårig Nobelkomité-medlem mener Kamzy ikke kan lede 17. mai-komiteen i Oslo fordi hun er mørk i huden

Inger Marie Ytterhorn (77) slaktes av sin egen leder i Oslo Frp etter Facebook-kommentarer om at varaordfører Kamzy Gunaratnam (30) skal lede 17. mai-komiteen i hovedstaden.

KOMITÉLEDER: Ap-politiker og varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam (30) ble nylig leder for 17. mai-komiteen i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KOMITÉLEDER: Ap-politiker og varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam (30) ble nylig leder for 17. mai-komiteen i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Litt spesielt at det stadig er innvandrere som skal lede 17. mai-komiteen. Skulle tro at etnisk norske, med kronisk norsk bakgrunn, ville være bedre skikket til akkurat dette vervet?»

Det utspillet fra den erfarne Frp-politikeren Inger Marie Ytterhorn (77), mangeårig medlem av Nobelkomiteen fram til nyttår i fjor - nå medlem i bydelsutvalget i Vestre Aker i Oslo, vekket oppsikt da hun skrev det på Facebook lørdag kveld.

- Rasistisk? OK

Åstedet var Facebook-veggen til Ap-politiker og varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam (30), som nylig ble leder for 17. mai-komiteen i hovedstaden. Men Gunaratnam er født på Sri Lanka, og er av den grunn mørk i huden.

Noe Ytterhorn i en ny Facebook-kommentar søndag morgen framholdt at var et problem.

Da skrev hun - etter at anklagene om rasisme hadde haglet fra fjern og nær:

- Hva er rasistisk, kronisk eller norsk? Kamzy er helt sikkert en dyktig og flott dame, men for meg virker det mer naturlig at en etnisk nordmann - og aller helst en Oslo-borger - leder 17. mai-komiteen. Hvis det er rasistisk, så OK.

Dagbladet har søkt Ytterhorn på telefon og sms søndag, men henvendelsene er ikke besvart. I sosiale medier har enkelte hevdet at Ytterhorn selv ikke kunne ledet komiteen og anklaget henne for å være bergenser. På Ytterhorns Wikipedia-side står det imidlertid at hun er født i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer