Mangel på gangsyn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Dagbladet har avdekket at Statsministerens kontor, SMK, har hjulpet to av statsrådene i den rødgrønne regjeringen ut av barnehagekøen ved å kjøpe barnehageplasser til statsrådenes barn. De to statsrådene betaler tre ganger mer enn lovpålagt makspris for barnehageplassene, riktig nok av egen lomme. Det har de sikkert råd til. Men ordningen er en omgåelse av det lovpålagte maksimumsbeløpet for foreldrebetaling og viser vei til et barnehagemarked for rikfolk. Det er stikk motsatt retning av den politiske kurs regjeringen hevder den styrer etter. Vi står med andre ord overfor en ganske alvorlig eksempel på manglende samsvar mellom liv og lære. At den ene statsråden i sin tid gikk mot byggingen av den barnehagen han nå har fått plass i, til tredobbelt pris, gir saken et tragikomisk skjær.

• Tidligere i sommer har avisene, med VG i spissen, kommet med en hel serie avsløringer av hvordan Fremskrittspartiets ledelse har brukt deler av de offentlige midlene partigruppa mottar for å drive «stortingsrelevant arbeid». Partitoppene har brukt av disse pengene til bl.a. klær, trener, frisør, polvarer og luksuscruise. Pengebruken granskes nå av skattemyndighetene og vi skal vokte oss for å avsi en forhåndsdom når det gjelder lovlighet og skatteansvar. Men uansett utfall viser avsløringene at Frp har en belønningskultur som kan måle seg med de mest sjenerøse eksempler fra næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer