Mangel på selvrefleksjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRITT ORD PRISEN: Marie Simonsen avla meg visitt i Dagbladet 18.04.09. Hun er dårlig orientert. Jeg har ikke «kjempet en utrettelig kamp for å fortsette diskrimineringen av homofile». Jeg har kjempet og vil fortsatt kjempe for å beholde den gamle ekteskapsloven, for erkjennelse av familiens betydning og barns rett til å ha en far. Man er ikke nødvendigvis mot noen, fordi man er for andre. Den diskriminering homofile opplever skyldes ikke at de ikke har vært gift. Simonsen nevner at jeg «føler (meg) også sjikanert og hetset». Det stemmer. Jeg henviser til bloggere og avisdebatter av forskjellig slag gjennom flere år. Simonsen selv er nå et eksempel. Jeg skal være en akademisk del av en høyst levende homokritikk. Jeg håper at hun har rett i det, har ikke sett mye til den. Selv forutsetter hun uten videre at alle homofile støtter loven og er for enkjønnede pars rett til farløse og morløse barn. Jeg tviler på at folk flest forsto at en radikalt ny virkelighet for barn ville bli følgen av likekjønnet ekteskapslov.

Motstanden mot ekteskapsloven skal ha vært bred og velorganisert, ifølge Simonsen. De var ganske få, de som fikk det til. Der var tre demonstrasjoner, med ca. 5000 i Oslo, 1000 i Stavanger og 1000 i Bergen. Det kom inn 50 000 underskrifter mot loven. Langt de fleste kristne organisasjoner gikk imot likekjønnet ekteskapslov. Det brydde ingen seg om. Simonsen hevder også at jeg har trukket paralleller mellom likekjønnet ekteskapslov og nazismen. I kronikken Moderne Kjønnsfascisme i VG 7. mai 08, sammenlignet jeg Guri Sibekos uttalelser om at hennes sønn ikke har en far, men bare en donor, med kjønnsfascistisk tenkning. Her sees enten mor som en rugekasse eller far som en sædklatt, altså unødvendig for barnet. Dernest har jeg minnet om at ikke en hvilken som helst mann kan bli donor. Han må være frisk, sunn, intelligent og velskapt. Hans sæd er renset. Sædbanken Cryos aksepterer ikke homofile donorer. Farløse barn vil i Norge få sæd fra en mann som ligner på medmor. Men medmor får ikke statens hjelp. Hun skal fungere som steril ektemann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer