Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangel på slukkemannskaper i Sverige

Flere store skogbranner fortsetter å herje i Sverige, og det brenner nå minst 60 steder i landet. - Vi har en bemanningskrise, sier svensk beredskapsleder.

MANGLER FOLK: Skogbrannene fortsetter å herje i Sverige. - Vi har en bemanningskrise, sier svensk beredskapsleder. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MANGLER FOLK: Skogbrannene fortsetter å herje i Sverige. - Vi har en bemanningskrise, sier svensk beredskapsleder. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld ankommer italienske brannfly for å avlaste en tynnslitt svensk beredskap, som har slitt med skogbrannene som omtales som de verste i landet i moderne tid.

- Våre mannskaper har slitt og jobbet hele natten. Vi trenger mer personell og materiell. Det er mangel på alt, egentlig, og problemet er at vi ikke har folk til å avløse mannskapene. Enkelte jobber 24 timers vakter, sier beredskapsleder Torbjörn Wannqvist i Ljusdal kommune.

Flere nye branner oppsto tirsdag, blant annet i Jättendal og Hamra i Hälsingland, ikke langt unna byene Ängra og Enskogen som allerede er rammet. I Härjedalen brenner det flere steder, og en av brannene dekker et område så stort som 1.600 hektar.

- Vi har flere helikoptre i lufta. Den største brannen er ikke ordentlig omringet, så får vi se om været bedrer seg, sier Henrik Jansson i Härjedalen brannvesen.