Mangelfull avstiving førte til brukollaps

Årsaken funnet til dødsulykken i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mangelfull avstiving av det midtre reiseverket forårsaket brukollapsen i Trondheim, slår entreprenøren Reinertsen fast i sin gransking.

- Årsaken til kollapsen er at kapasiteten reisverket var planlagt for ikke ble oppnådd på grunn av at mangelfull avstivning av midtreisverket, sier direktør Kristian Reinertsen på en pressekonferanse, ifølge NRK.

To personer mistet livet i brukollapsen på Rotvoll onsdag 8. mai. Entreprenørselskapet Reinertsen satte i gang en intern gransking i samarbeid med SINTEF for å finne årsaken til at brua raste sammen.

Tiltak Rapporten gjøres tilgjengelig for offentligheten i dag.

- Vi vil fortsette vårt arbeid med å følge opp de som er involvert, og vi skal stille opp for politi og arbeidstilsynet, sier  Reinertsen.

Han forteller at de også setter i gang flere tiltak for å unngå at noe slikt kan skje igjen, blant annet tredjepersonskontroll og en egen gruppe for teknisk sikkerhet.

- Lærdommen er at det til tross for systemer og iherdig arbeid fra mange, så står vi igjen med en veldig alvorlig ulykke, sier Reinertsen.

Varsellamper Det var en kvinnelig bilfører og en mannlig bygningsarbeider som mistet livet da brua som var under bygging på Leangen i Trondheim, kollapset onsdag 8. mai. Så langt er ingen siktet eller mistenkt i saken.

Reinertsen forteller at ingen varsellamper lyste under bygginga.

- Fordi at dette var en enkel kontruksjon som skulle tåle mer enn belastninga den ble pågført, sier han.

Rapporten har tidligere denne uka blitt presentert for politiet, Arbeidstilsynet og Statens Vegvesen.

E24 skriver i dag at Statens vegvesen flere ganger hadde påpekt feil og mangler ved reinertsens arbeider på veiprosjektet, i forkant av brokollapsen. De ble blant annet refset for å ha utført betongstøp fra ikke godkjent stillas.

KOLLAPS: Brukollapsen i Trondheim skyldtes mangelfull avstiving, mener entreprenørfirmaet Reinertsens granskere. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
KOLLAPS: Brukollapsen i Trondheim skyldtes mangelfull avstiving, mener entreprenørfirmaet Reinertsens granskere. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer