ARBEID: Telekomgründeren og mangemilliardæren Carlos Slim (t.v.), her sammen med president i Paraguayan Industrial Union, Eduardo Felippo, tar til orde for at vi bør ha mer fri og jobbe lenger. Foto: EPA/Andrés Cristaldo
ARBEID: Telekomgründeren og mangemilliardæren Carlos Slim (t.v.), her sammen med president i Paraguayan Industrial Union, Eduardo Felippo, tar til orde for at vi bør ha mer fri og jobbe lenger. Foto: EPA/Andrés CristaldoVis mer

Mangemilliardær mener vi alle må jobbe 3-dagers uke

Telekomgründeren og mangemilliardæren Carlos Slim har sin egen oppfatning av hvordan arbeidsdagen bør være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Vi har tatt feil. Alle burde jobbe tre dager i uken, sa telekomgründeren Carlos Slim på en konferanse i Paraguay nylig, ifølge Financial Times.

Den 74-år gamle meksikanske milliardæren, som er en av verdens desidert rikeste og god for nesten 500 milliarder kroner, sier det er på tide med en radikal endring av arbeidsmarkedet i hele verden.

Mer fri - jobbe lenger Carlos Slim mener alle burde ha mer fri mens de er i jobb, men være yrkesaktive lenger enn de fleste er i dag.

- Folk må jobbe flere år, inntil de er 70 eller 75 år, men bare jobbe tre dager i uken - kanskje 11 timer per dag, sa Slim under konferansen.

Han mener en slik endring vil gi en friskere og mer produktiv arbeidsstyrke, samtidig som det vil bidra til å løse finansielle utfordringer forbundet med at folk lever lenger.

- Med tre arbeidsdager i uken ville vi ha mer tid til å slappe av; mer livskvalitet. Å ha fire dager fri i uken ville bli veldig viktig for å skape nye fritidsaktiviteter og andre måter å fordrive tiden, sa Slim også ifølge FT.

Liker best å tenke Slim er alt annet enn det, en strateg og en filantrop, og han har ofte sagt det han liker best er å tenke.

Han har en spesiell interesse for Rodin skulpturer noe som klart kommer til uttrykk i Soumaya museet i Mexico City, som han har tilegnet sin tidligere hustru.

Slim mener også at utdannelse skal være gøy og at det ikke skal handle om å pugge og huske, men om å resonnere. Han etterlyser også mer yrkesrettet utdanning.

Han har i tillegg det til felles med eksempelvis langt eldre Warren Buffet (84) og Olav Thon (91), at han ikke later til å ha planer om å pensjonere seg.

Flere nyheter Røkke- og Fredriksen konkurrent kom inn som ventet
Analytikere:- Avgang kan ses som litt negativt
Toppsjef kan få en halv milliard i bonus