Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangemilliardæren poserte for et bilde foran familien da han falt i døden

- Han sto ytterst på kanten av et stup.

FALT I DØDEN: Mangemilliardæren Wang Jian omkom etter et fall i den franske landsbyen Bonnieux. Foto: NTB Scanpix
FALT I DØDEN: Mangemilliardæren Wang Jian omkom etter et fall i den franske landsbyen Bonnieux. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske forretningsmannen Wang Jian omkom tirsdag etter et fall i landsbyen Bonnieux i Provence i Frankrike.

Den britiske rikskringkasteren BBC skriver at den 57 år gamle mangemilliardæren poserte for et bilde foran familien sin, da han falt.

- Han sto ytterst på kanten av et stup og skulle bli avbildet da han mistet balansen og falt, sier Hubert Meriaux ved politiet i Vaucluse til nyhetsbyrået Reuters.

Han sier også at fallet skal ha vært på omlag 15 meter, og legger til at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

SØRGER: HNA Group har farget hjemmesiden sin grå i sorg etter Wang Jians bortgang. Foto: AFP PHOTO / ERIC PIERMONT / NTB Scanpix
SØRGER: HNA Group har farget hjemmesiden sin grå i sorg etter Wang Jians bortgang. Foto: AFP PHOTO / ERIC PIERMONT / NTB Scanpix Vis mer

- Vitneberetninger tyder på at det hele var en ulykke, sier Meriaux.

Wang var både grunnlegger av og styreformann i konglomeratet HNA Group - ifølge BBC et av verdens største selskaper med mer enn 400 000 ansatte.

De eier store aksjeposter i både Deutsche Bank og hotell-kjeden Hilton.

Selskapet har farget hjemmesiden sin grå for å vise at de sørger over Wangs bortgang.

- Vi har mistet en begavet leder og rollemodell. Hans visjoner og verdier vil fortsette å være en inspirasjon for alle som var så heldige å kjenne ham, heter det i en uttalelse fra HNA Group.

I november i fjor skrev Dagbladet om en annen svært uheldig kinesisk statsborger som falt i døden, også denne gangen etter en posering for kamera.

ULYKKE: Wu Yongning skulle ifølge kinesiske medier få 126 000 kroner for sitt siste stunt. Det gikk alvorlig galt og «rooftopperen» falt 15 meter ned på en plattform og døde. Video: CNNVis mer Vis mer

26 år gamle Wu Yongning var i hjemlandet berømt for å klatre opp skyskrapere. Da Yongning skulle filme et stunt på toppen av en 62-etasjers bygning gikk det fryktelig galt. 26-åringen mistet balansen, og falt i døden.