Mangemillionær drapsdømt

Robert Durst ble natt til lørdag dømt for å ha drept bestevenninna.

DØMT: Robert Durst ble natt til lørdag norsk tid funnet skyldig i drapet på barndomsvenninna Susan Berman i år 2000. Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times
DØMT: Robert Durst ble natt til lørdag norsk tid funnet skyldig i drapet på barndomsvenninna Susan Berman i år 2000. Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangemillionæren Robert Durst (78), kjent fra HBO-serien «The Jinx», er funnet skyldig i å ha drept barndomsvenninna Susan Berman i år 2000.

Durst ble i 2015 pågrepet av politiet i New Orleans, siktet for et nå 21 år gammelt drap på Berman. Millionæren har konsekvent nektet straffskyld, og seinest i august i år - da han forklarte seg for retten - avviste han anklagene.

Nå er han imidlertid dømt til livstid i fengsel for overlagt drap. Det melder flere medier natt til lørdag norsk tid, deriblant NBC.

Hadde informasjon om konas forsvinning

I retten tegnet aktoratet et bilde av en rik narsissist, som mente at loven ikke gjaldt for ham. Påtalemyndigheten mener drapet har sammenheng med forsvinningen av Dursts første kone, Kathleen McCormacks, i 1982.

I 2000 skal Berman ha fortalt politiet at hun hadde viktige opplysninger om McCormacks forsvinning. Aktoratet hevder at Berman planla å innrømme at hun hadde gitt Durst et falsk alibi da kona forsvant, skriver NBC.

Like etterpå ble hun skutt i hodet i sitt eget hjem, og Durst ble anklaget for å ha drept henne i et forsøk på å hindre henne fra å avsløre ham.

McCormack har aldri blitt funnet. Men da et partert lik uten hode ble funnet i en sjø i Texas i 2001, ble det imidlertid starten på gjenåpningen av McCormacks forsvinning. Den døde viste seg imidlertid å være Dursts nabo. Seinere gjorde politiet funn av blodspor på millliardærens kjøkken.

Han innrømmet å ha skutt naboen i selvforsvar og partert liket, men ble frikjent ved hjelp av USAs beste forsvarsadvokater.

Avslørt under toalettbesøk

Durst skal ha klart å sno seg unna lovens lange arm i tre tiår før han tilsynelatende røpet seg under innspilling av HBO-serien i 2015. Under et toalettbesøk, med mikrofonen på slep, skal han ha hvisket til seg selv: «Hva var det jeg gjorde? Jo. Jeg drepte dem alle sammen, selvsagt».

Lydklippet ble ikke oppdaget før to år seinere. Robert Durst ble arrestert på et hotell i New Orleans i mars i 2015, én dag før premieren på den siste episode av «The Jinx», skriver The New York Times.

HBO-dokumentaren knyttet Durst opp mot drapet på Berman i 2000 og det mystiske dødsfallet på hans kone i 1982.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer