Mangemillionær drapsdømt

Robert Durst ble natt til lørdag dømt for å ha drept bestevenninna.

DØMT: Robert Durst ble natt til lørdag norsk tid funnet skyldig i drapet på barndomsvenninna Susan Berman i år 2000. Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times
DØMT: Robert Durst ble natt til lørdag norsk tid funnet skyldig i drapet på barndomsvenninna Susan Berman i år 2000. Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mangemillionæren Robert Durst (78), kjent fra HBO-serien «The Jinx», er funnet skyldig i å ha drept barndomsvenninna Susan Berman i år 2000.

Durst ble i 2015 pågrepet av politiet i New Orleans, siktet for et nå 21 år gammelt drap på Berman. Millionæren har konsekvent nektet straffskyld, og seinest i august i år - da han forklarte seg for retten - avviste han anklagene.

Nå er han imidlertid dømt til livstid i fengsel for overlagt drap. Det melder flere medier natt til lørdag norsk tid, deriblant NBC.

Hadde informasjon om konas forsvinning

I retten tegnet aktoratet et bilde av en rik narsissist, som mente at loven ikke gjaldt for ham. Påtalemyndigheten mener drapet har sammenheng med forsvinningen av Dursts første kone, Kathleen McCormacks, i 1982.

I 2000 skal Berman ha fortalt politiet at hun hadde viktige opplysninger om McCormacks forsvinning. Aktoratet hevder at Berman planla å innrømme at hun hadde gitt Durst et falsk alibi da kona forsvant, skriver NBC.

Like etterpå ble hun skutt i hodet i sitt eget hjem, og Durst ble anklaget for å ha drept henne i et forsøk på å hindre henne fra å avsløre ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer