Mangemillionær forsvunnet i Sør-Afrika

Mangemillionær og fabrikkeeier Kjetil Moe fra Gjerstad i Aust-Agder er sporløst forsvunnet etter han han dro til Sør-Afrika for å kreve inn en forretningsgjeld på 400 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forsvunne mangemillionæren er disponent og eier i firmaet Gjerstad Mek Industri A/S. Et entreprenørfirma i Johannesburg solgte gravemaskiner på kommisjon for selskapet. Johannesburg topper krimstatistikkene blant verdens byer, og Moe skal ha følt det tryggest å reise ned personlig for å kreve inn pengene, skriver VG.

Moe ankom Johannesburg fredag 24. september, og kona har ikke hørt fra ham siden dagen etter. Det skal ha skjedd flere ganger tidligere at Moe personlig tok seg av saken når pengene fra den sørafrikanske agenten ikke kom inn. Fabrikkeieren ble sist sett mandag klokka 13.00, på vei ut av hotellet. Ingen vet hvor han skulle. Møtet med forretningspartneren skulle finne sted på tirsdag, men Moe dukket ifølge forretningspartneren aldri opp.

Like før klokka 16.00 tirsdag ble mannen etterlyst. Hotellet varslet det lokale politiet på onsdag. Da hadde hotellrommet stått urørt i to døgn. Både lommebok, pass og andre eiendeler lå igjen på hotellet.

- Vi ser ikke bort ifra at Moe kan være tatt av ranere, sier ambassadør Per Grimstad i Sør-Afrika til VG. Det er første gang en nordmann forsvinner i Sør-Afrika.

Etter planen skulle Moe har forlatt Sør-Afrika i går. Administrerende direktør Leif Kåre Dale i Gjerstad Mek ser ingen grunn til å tro at forsvinningen har en sammenheng med at Moe skulle kreve inn gjeld fra forretningspartneren.

- Vi oppfatter dem som seriøse, sier han.

Moe ble kjent for mer enn 20 år siden, da han overmannet et par med molotov-cocktail om bord i et fly mellom Moskva og Finland. Han er ifølge ligningen for Gjerstad kommune bygdas nest rikeste mann. Formuen hans ligger på 6,9 millioner kroner, og han har en inntekt på 1 039 000 kroner.