Mangemillionær Reidar Osen ble brutalt kidnappet i 2015: - De hadde planer om å ta livet av meg

Han har fryktet at noe lignende kom til å skje igjen. Nå kan han ha fått rett.

KNAKK KJEVEN: Reidar Osen forteller at kidnapperne dyttet en pistol inn i munnen hans slik at han knakk kjeven. Foto: Privat
KNAKK KJEVEN: Reidar Osen forteller at kidnapperne dyttet en pistol inn i munnen hans slik at han knakk kjeven. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den bergenske eiendomsinvestoren og kunstgalleristen Reidar Osen (70) ble i desember 2015 brutalt kidnappet av tre menn utenfor galleriet sitt i Bergen.

Mennene skal ha vært inne i varebilen hans, da han var på vei til å kjøre hjem fra galleriet den ettermiddagen i slutten av desember.

De skal ha snakket østeuropeisk, og kravet skal ha vært på to millioner kroner.

- Personene var maskert. Jeg var stripset på hender og føtter, og jeg fikk en pose over hodet slik at jeg ikke fikk puste. Jeg besvimte flere ganger. Det var helt forferdelig, sier han til Dagbladet.

- Banket opp

Osen forteller at han ble banket med en jekk eller lignende, og at brystbeinet ble knust. I tillegg forteller han at han fikk en pistol inn i munnen og ned i halsen, slik at han knakk en del av kjeven og flere tenner.

- Det var umenneskelig tortur. På et tidspunkt ble jeg kastet ned i en grav. De truet med å skjære av meg fingeren hvis jeg ikke ga dem penger.

I flere timer ble Osen holdt fanget i bilen før han klarte å rømme fra kidnapperne. Det var da mobiltelefonen hans plutselig ringte, at kidnapperne skal ha blitt stresset over om den kunne spores.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer