Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangemillionær siktet for rekordran

En 57 år gammel mangemillionær er sammen med to andre siktet for det største ranet i Storbritannias historie. Ubekreftede rapporter sier at et stor del av ranspengene skal være gravd ned på mannens gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekordranerne fikk med seg totalt 624 millioner kroner fra en pengesentral i Tonbrigde, fem mil sørøst for London, onsdag forrige uke.

Onsdag kveld melder Sky News at en stor andel av ranspengene skal ha blitt funnet nedgravd i bakken på gården til mangemillionæren John Fowler i Staplehurst i Kent. Senere på kvelden bekreftet politiet at John Fowler er siktet for ranet, sammen med en 47 år gammel mann og en 39 år gammel kvinne.

57 år gamle Fowler er siktet for å ha planlagt ranet, samt for å ha kidnappet daglig leder for pengesentralen, hans kone og hans 9 år gamle sønn.

Den 47 år gamle mannen er siktet for å ha planlagt ranet, mens den 39 år gamle kvinnen er siktet for å ha oppbevart tyvegods.

Fowler eier gården hvor politiet de siste fire dagene har utført omfattende søk, også med dykkere. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte Sky News rapport om at et stor del av beløpet skal ha blitt funnet på gården.

Fra før er det kjent at om lag 15 millioner kroner av ransutbytte er funnet i en forlatt bil.

Onsdag ble også ytterligere seks personer pågrepet mistenkt for deltakelse i ranet. Totalt er nå 13 personer innbrakt i forbindelse med ranet, melder AP.

Onsdag vendte også de ansatte ved Securitas Cash Management Ltd. tilbake på jobb for første gang etter ranet.

– Vi prøver bare å komme tilbake i normal gjenge. Hendelsen har helt klart vært svært rystende for dem alle, sier talsmann for Securitas, Carl Courtney.

De 14 ansatte som ble holdt som gisler under ranet kommer derimot ikke tilbake på jobb før «de selv og rådgiverne våre mener at tiden er moden for det», legger Courtney til.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!