Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangfold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringslivets mest forslitte honnørord de siste åra har vært «mangfold». Mangfold er festtalenes sesam sesam som blir brukt mot all kritikk om manglende likestilling og integrasjon. Det er angivelig for snevert å se på enkeltgruppers representasjon i bedriftene. I næringslivet er man mer opptatt av det utvidete mangfoldbegrepet som også omfatter utdanning og bakgrunn.

Men i praksis stenger ansettelsespolitikken for mangfold. Mellom 30 og 40 prosent av nyutdannete humanister og statsvitere med mastergrad sliter med å få seg jobb, viser en rapport fra NIFU STEP, skriver Universitas. Studentene krever økt karriererådgivning. Men det er også behov for nytenkning i næringslivet, som bør lete etter kandidater utenfor de tradisjonelle utdanningene som handelshøyskoler, jussen og NTNU. Det blir ikke mangfold av en økonom fra Nydalen og en fra Breiviken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling