Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangkhut krever minst 25 liv på Filippinene

Minst 25 mennesker er bekreftet omkommet etter at den kraftige tyfonen Mangkhut raste over Filippinene lørdag, ifølge myndighetene.

TYFON: En innbygger går i gaten i Tuguegarao på Filippinene, som ble hardt rammet av tyfonen Mangkhut lørdag. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
TYFON: En innbygger går i gaten i Tuguegarao på Filippinene, som ble hardt rammet av tyfonen Mangkhut lørdag. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Akkurat nå er det 25 døde, sier Francis Tolentino i Filippinenes katastrofemyndigheter til nyhetsbyrået AFP søndag morgen. Dagen før lå det offisielle tallet på tolv.

De fleste av dødsfallene skyldes flom og jordskred. 20 av dødsfallene fant sted i den nordlige regionen Cordillera. Her omkom blant annet en familie på seks da huset deres i byen Baguio ble tatt av et jordskred. Det samme skjedde med et familiehus i provinsen Nueva Vizcaya, hvor fire mennesker mistet livet.

Tyfon og orkan er ulike navn på samme type uvær. Mangkhut er det kraftigste tropiske uværet noe sted i verden så langt i år.

Søndag vil president Rodrigo Duterte besøke de nordlige provinsene for å danne seg en oversikt over skadene ekstremværet har forårsaket.

Ekstremværet traff den nordlige delen av øya Luzon på Filippinene natt til lørdag lokal tid. Vindkastene ble målt til 70 meter per sekund. Da tyfonen blåste seg videre fra landet lørdag kveld, var vindstyrken på 44 meter per sekund. Tyfonen beveger seg nå i retning Kina og Hongkong.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!