Koronakommisjonens dom:

- Manglende selvinnsikt

I forkant av coronarapporten beskrev statsminister Erna Solberg manglene i regjeringens coronahåndtering som rene «skjønnhetsfeil» til Dagbladet. Mandag måtte hun redegjøre i Stortinget for kommisjonens dom og den videre oppfølginga av rapporten.

SE NÅ: Statsminister Erna Solberg redegjør i Stortinget for Koronakommisjonens rapport og regjeringens videre oppfølging av rapporten. Video: Regjeringen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått nesten to uker siden koronakommisjonen la fram sin dom over regjeringen og helsemyndighetenes coronahåndtering.

Mandag måtte statsminister Erna Solberg (H) redegjøre i Stortinget for kommisjonens rapport og regjeringens videre oppfølging av denne.

Solberg tok i redegjørelsen selvkritikk på flere punkter, men fikk likevel kritikk av flere i opposisjonen for å spille ned kritikken fra kommisjonen.

- Mønster av bortforklaringer

- Det som er problemet, er at det er et mønster av bortforklaringer. Det er mye positivt i denne rapporten, men også mye tungtveiende kritikk. Når man spiller ned og systematisk ikke vil erkjenne dette, da er det valgkampen som snakker, sa SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre mente Solberg ikke var ydmyk nok for kritikken i rapporten.

Selv er ikke Solberg enig i det.

- Jeg mener jeg har vist tydelig områder der vi ikke var godt nok forberedt eller kunne gjort en bedre jobb, sier statsministeren til Dagbladet.

Til Dagbladet trekker hun blant annet fram at regjeringen var for dårlig forberedt når det kom til smittevernutstyr og var for tillitsbaserte når det gjaldt importsmitte, både for privatpersoner og næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer