Mangler 200 atombomber

Lederen for det ukrainske kommunistpartiet hevder at 200 av atombombene som var plassert i Ukraina er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Pjotr Simonenko, lederen for det ukrainske kommunistpartiet, har 200 av de 2400 russiske atombombene som var plassert i Ukraina forsvunnet. I en pressemelding i forrige uke hevdet han at det bare fantes dokumentasjon på eksporten av 2200 av atombombene, skriver den russiske avisa Pravda.

Simonenko hevder at ingen vet hvor de 200 siste atombombene har tatt veien.

Simonenkos påstander blir møtt med stor ro fra offisielle ukrainske militære. Sjefen for den ukrainske armeen, Nikolai Goncharenko, hevder at påstandene om forsvinningene er fullstendig grunnløse. Goncharenko hevder at alle strategiske våpen er levert tilbake til Russland i overensstemmelse med den trilaterale avtalen som ble inngått mellom de to landene.

Likevel frykter flere at mange av atomvåpnene kan ha kommet på avveie, skriver Pravda, og spår at Ukraina står overfor en enorm atomvåpenskandale.

HEVDER ATOMVÅPEN HAR FORSVUNNET: Simonenko mener ukrainske myndigheter har mistet kontrollen over 200 av atomvåpnene som var plassert i Ukraina.