Mangler 3 mrd til sultrammede

Tidligere i sommer ba FNs matvareprogram WFP om rundt 4 milliarder kroner for å hjelpe sultrammede i det sørlige Afrika, men har så langt bare mottatt en firedel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trenger mer mat og vi trenger det nå, sier lederen for WFPs matvareprogram i det sørlige Afrika, Judith Lewis, til NRK. Hvis hjelpen ikke er på plass før regntiden setter inn, er hun redd konsekvensene kan bli forferdelige.

Den omfattende matmangelen i det sørlige Afrika truer nesten 13 millioner mennesker i seks forskjellige land. FNs matvareprogram vil gå til innkjøp av 1,2 millioner tonn mat, og Det internasjonale Røde Kors har tatt mål av seg til å frakte og distribuere minst 250.000 tonn i løpet av de ni første månedene av operasjonen.

Norges Røde Kors har fått ansvaret for å levere kjøretøy som skal frakte maten inn til de trengende. Det norske forsvaret har donert mer enn 200 terrenggående lastebiler, og Utenriksdepartementet har til sammen bevilget 19 millioner kroner til transportpakken. I alt skal nesten 250 kjøretøy fraktes til Durban i Sør-Afrika.

(NTB)

<B>FÅR ENDELIG MAT: En alvorlig feilernært gutt i Malawi får mais- og soyagrøt av moren ved helsesenteret i Chankhunga den 26. mai i år.