FALT NED I BRØNN: En gutt på to år har falt ned i en brønn som antas å være mellom 100 og 150 meter dyp. Foto: Paco Guzmán. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Falt i brønn

Mangler åtte meter: Jobber på spreng for å grave seg fram til Julen (2)

Redningsmannskapene håpet å nå fram til Julen Roselló natt til mandag. I dag meldes det at de ennå ikke har kommet fram til toåringen.

Spanske Julen Roselló (2) falt ned i en 100 meter dyp brønn søndag for over ei uke siden. Siden da har redningsmannskapene jobbet intenst med å redde gutten. De har ikke vært i stand til å forsyne ham med mat, og har ikke klart å oppnå kontakt med ham.

De har likevel ikke gitt opp håpet om å få gutten ut i live.

- Vi er veldig motiverte til å nå ham så raskt som mulig. Vi tenker ikke på timene, trettheten og tapet av søvn, sa leder for redningsarbeidet, Ángel García Vidal, ifølge The Guardian søndag.

Ulykken skjedde utenfor landsbyen Totalán utenfor Málaga i Sør-Spania da den lille gutten forsvant fra foreldrene sine. Ved kanten av brønnen fant letemannskapene en godtepose som gutten bar på da han forsvant.

Åtte meter

Etter planen var det ventet at redningsarbeiderne ville nå fram til den lille gutten natt til mandag.

I dag melder lokalavisa Diario Sur at redningsmannskapene har kommet seg 52 meter ned i grunnen. Målet for boringen er at de skal komme seg 60 meter ned før redningsarbeidere skal grave med hånd mot brønnen der 2-åringen befinner seg.

Rundt 300 personer er involvert i det omfattende redningsarbeidet.

Vanskelig boringsarbeid

Mannskapet har under boringsarbeidet støtt på et område med veldig hard stein som gjør redningsarbeidet ekstra vanskelig.

- Under slike forhold ville man ellers vært heldig om man kom seg 40 meter ned, sier Ángel García Vidal til den spanske lokalavisa.

Ifølge Vidal blir boringsarbeidet vanskeligere og vanskeligere jo lenger ned i grunnen man kommer. Hardheten i terrenget måles på en skala fra 1-9, der 9 er hardest.

Ifølge Vidal har flere av etappene under boringen vært på nivå åtte.