Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mangler bevis på at Tina-siktede var i Stavanger

Etter to måneders etterforskning mangler politiet fortsatt håndfaste beviser på at de fire drapssiktede faktisk var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept i 2000, skriver VG.

MANGLER BEVIS: Ifølge VG mangler politiet håndfaste beviser på at de fire drapssiktede befant seg i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept. Foto: NTB Scanpix
MANGLER BEVIS: Ifølge VG mangler politiet håndfaste beviser på at de fire drapssiktede befant seg i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen som er siktet i saken etter å ha snakket om drapet på et lydopptak, skal blant annet ha forklart at han var hjemme hos Jørgensen natten hun ble drept. Men politiet sliter med å finne faste holdepunkter som underbygger historien til mannen.

VG er gjort kjent med deler av ordlyden politiet brukte under fengslingsmøtet i Stavanger tingrett sist fredag:

«Det er foreløpig ikke kommet frem noe i etterforskningen som utelukker at de drapssiktede var i Stavanger på drapstidspunktet, men det er heller ikke kommet frem noe som bekrefter det», skal politiet ha sagt.

Sjekker navngitt utested 36-åringen fra Lyngdal var den første som ble pågrepet i saken i forrige måned, og han er den eneste av de siktede som nå forklarer seg i drapssaken, ifølge avisens opplysninger. Mannens politiforklaringer har angivelig vært preget av vesentlige uklarheter og sprik.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal mannen ha forklart at han og en annen av de siktede var sammen med Tina Jørgensen (20) på utestedet Korvetten i Stavanger sentrum kvelden forut for drapet. Denne påstanden undersøkes nå av politiet.

- Politiet har vært i kontakt med meg. De har blant annet spurt om hjelp til å finne fram elektroniske spor i våre betalingsarkiver. Det skjedde for omtrent en uke siden, sa utestedets daglige leder Dag Finn Børve til Aftenbladet torsdag.

Korvetten ligger bare noen meter fra burgerrestauranten der den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen ble gjort. Hun skal ifølge forklaringen ha gått fra utestedet sammen med to av de siktede mennene før utestedet stengte ølserveringen klokken 1.30.

Begjært løslatt Politiet har bekreftet at de torsdag tok den tiltalte 36-åringen med tilbake til Sølyst i Stavanger. Det er stedet der politiet mener Tina Jørgensen ble drept natt til 24. september i 2000. Etter befaringen sa mannens advokat, Odd Rune Torstrup, at han begjærer sin klient løslatt allerede før helgen.

ETTERFORSKES: Fire personer blitt pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ETTERFORSKES: Fire personer blitt pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Slik jeg kjenner bevisbildet mot min klient, er det ikke lenger grunn til mistanke, sa forsvareren til Aftenbladet.

Også tre andre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen. De nekter alle for å ha kjennskap til drapet. Samtlige siktede er varetektsfengslet, tre av dem i full isolasjon.

Tina Jørgensen forsvant den 24. september og ble funnet 26. oktober i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!