Mangler bevis

LARVIK (Dagbladet): Frustrasjonen brer seg blant etterforskerne i Kristin-drapet. På informert hold får Dagbladet opplyst at det ikke er funnet tekniske bevis som med sikkerhet kan knytte den siktede 54-åringen til åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kommenterer ikke tekniske bevis. De skal den siktede eventuelt konfronteres med først, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie til Dagbladet.

Men etter det Dagbladet forstår har politiet ennå ikke noe handfast å slå i bordet med.

I fire dager saumfarte tekniske eksperter fra Kripos åstedet på Åshildrød i bygda Mørk. Det ble gjort funn som gjorde etterforskerne optimistiske. De klamret seg bokstavelig talt til hårstråfunn. Siktede og flere som har vært innkalt som vitner, har avgitt hårprøver for politiet i håp om å få identifisert gjerningsmannen.

Svake vitner

Den 54 år gamle uføretrygdede mopedmannen fra Sandefjord har i alle politiavhør avvist at han har tatt livet av Kristin Juel Johannessen.

Han har innrømmet å ha vært i området på tur med crossykkelen sin, men ikke på stedet på det aktuelle tidspunktet.

Politiets beste vitneutsagn i saken er siktedes 80 år gamle mor som har fortalt at sønnen betrodde seg til henne om at han hadde kjørt på ei jente denne kvelden.

54-åringen sier at mora er rørete og nekter for å ha sagt dette til henne.

Det er et åpent spørsmål om hennes vitneutsagn er nok til å få ham fengslet i ytterligere fjorten dager når han framstilles i Larvik forhørsrett neste fredag. Et enda større spørsmål er om det er nok til å få ham tiltalt og eventuelt domfelt.

Crossykkelen som sto parkert ved skuret i nærheten av stedet Kristin ble kvalt, har blitt sett av flere vitner. Men ingen har forklart at det var en rød sykkel, lik den 54-åringen kjørte. Det kan skyldes at sykkelen har vært delvis tildekket.

En mopedist politiet har etterlyst i Lågendalen den aktuelle kvelden har ennå ikke meldt seg. Vitneutsagn har ikke ført til at politiet har funnet ham.