Corona

- Mangler handlekraft

Regjeringen varsler kraftige tiltak dersom smitten ikke synker. Slik svarer opposisjonen.

REGJERINGEN: Statsminister Erna Solberg redegjør for nye coronatiltak for Stortinget klokka 10.00. Etter redegjørelsen inviterer statsministeren til pressekonferanse i Marmorhallen, tentativt kl. 11.15. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg deltar også. 14.30 inviterer Folkehelseinstituttet til pressemøte om geografisk fordeling av coronavaksinene. Vis mer
Publisert

- Erna Solberg mangler fortsatt fullstendig handlekraft når det gjelder løsninger på den sosiale krisen som følger i pandemiens kjølvann. Dette burde vært dagen for å varsle en økning i dagpenger til de arbeidsløse som sliter med å betale regningene, og en krisepakke til psykisk helse så barn og unge i helsekø kan få bedre hjelp.

Det skriver SV-leder Audun Lysbakken i en e-post til Dagbladet.

Tirsdag redegjorde statsminister Erna Solberg (H) for coronasituasjonen i Stortinget 10.00.

Hun varslet at regjeringen vil innføre kraftige tiltak dersom smittetrykket ikke synker. Foreløpig vil imidlertid regjeringen la lokale tiltak virke i noen dager til.

- Jeg er svært bekymret for at vi går inn i en ny smittebølge, uten at sykehusenes intensivkapasitet er utvidet. Det er vanskelig å forstå at regjeringen ikke har brukt det siste året til å ruste sykehusene bedre, skriver Lysbakken, og fortsetter:

- Både talen til nasjonen søndag og dagens redegjørelse var uten nye tiltak. Regjeringen må passe seg for ikke å holde så mange taler og redegjørelser at folk ikke lenger får med seg budskapet når det virkelig blir nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer