Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mangler handling

Kari Henriksen (Ap) mener justisminister Anders Anundsen har gode intensjoner, men savner handling.

- GODE INTENSJONER:  Ap's Kari Henriksen mener justisminister Anders Anundsen har gode intensjoner. - Nå forventer vi handling av ministeren, slik at det blir slutt på diskriminering og trakassering av kvinner i politiet, sier Henriksen.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- GODE INTENSJONER: Ap's Kari Henriksen mener justisminister Anders Anundsen har gode intensjoner. - Nå forventer vi handling av ministeren, slik at det blir slutt på diskriminering og trakassering av kvinner i politiet, sier Henriksen.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Nasim Karim, leder i likestilling- og mangfoldsutvalget i Politiets Fellesforbund, i et intervju i Dagbladet fastslo at kvinner diskrimineres i politiet, og seksuell trakassering er et problem i etaten, ble saken mandag tatt opp i Stortinget.

Arbeiderpartiets Kari Henriksen har nå tatt opp spørsmålet om diskriminering og seksuell trakassering av kvinner i Stortinget.

Politikultur - Både politidirektøren og statsråden har signalisert at diskriminerende kultur og ulovligheter er uønsket i politiet. Men det er ikke bare uakseptabelt, det er ulovlig. Ansvaret for å gjøre noe med det, ligger hos justisministeren. I media er han blitt oppfattet som at han har vært noe bagatelliserende, og at han ikke har tatt likestillingsarbeidet på alvor.

- Men det har han sagt at han gjør, og jeg forventer at han vil arbeide videre for å opprettholde den verdien at det ikke skal være en sånn kultur i politiet, sa Henriksen fra Stortingets talerstol.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen parerte fra Stortingets talerstol med at han understreket at det er nulltoleranse for all form for trakassering og annen utilbørlig opptreden i politiet.

- Forventer handling - Den største utfordringen innen kjønnslikestilling er å øke andelen kvinner i lederstillinger i politiet, spesielt i politistillinger, men også i juriststillinger, sa Anundsen.

Henriksen roser Anundsen for hans gode intensjoner men sier til Dagbladet at nå forventer hun mer enn gode ord og intensjoner.

- I sitt svar til mitt spørsmål på Stortinget viste justisministeren visjoner og har lagt lista høyt. Nå må han levere, for det holder ikke med gode intensjoner for at vi skal få slutt på at kvinner diskrimineres og utsettes for seksuell trakassering i politiet. Jeg forventer handling, sier Kari Henriksen.