Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mangler hjemmel for å si opp 20-millionerskontrakt

Dagbladet avslørte underbetalte Adecco-renholdere hos forsvaret. Nå sier direktøren at de mangler juridisk grunnlag for å si opp kontrakten.

KAN IKKE SI OPP: I etterkant av Dagbladets avsløringer har Norsk Tjenestemannslag (NTL) krevd at Forsvarsbygg sier opp alle kontraktene med renholdsfirmaet. I et brev som Dagbladet har fått tilgang til skriver direktør for Forsvarsbygg, Frode Sjursen, at det ikke er mulig å si opp kontrakten med Toma.
KAN IKKE SI OPP: I etterkant av Dagbladets avsløringer har Norsk Tjenestemannslag (NTL) krevd at Forsvarsbygg sier opp alle kontraktene med renholdsfirmaet. I et brev som Dagbladet har fått tilgang til skriver direktør for Forsvarsbygg, Frode Sjursen, at det ikke er mulig å si opp kontrakten med Toma. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av februar dokumenterte Dagbladet at Forsvaret ikke visste at det var Adecco de kjøpte tjenester fra da renholdere vasket byggene deres for langt under lovpålagt nivå.

Lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet hadde fått tilgang til
, viste at renholdere har vasket på Sessvollmoen militærforlegning for helt ned til 120 kroner i timen - noe som er langt under minstetariffen som er 148,56 kroner.

Renholderne har vært ansatte i Adecco, som har vært en underleverandør av Toma Renhold. Det er Toma som har kontrakten med Forsvarsbygg.

Mangler hjemmel I etterkant av Dagbladets avsløringer har Norsk Tjenestemannslag (NTL) krevd at Forsvarsbygg sier opp alle kontraktene med renholdsfirmaet. Toma har sagt opp avtalen med Adecco. I et brev som Dagbladet har fått tilgang til skriver direktør for Forsvarsbygg, Frode Sjursen, at det ikke er mulig å si opp kontrakten med Toma.

DAGBLADET AVDEKKER: Lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet hadde fått tilgang til, viste at renholdere har vasket på Sessvollmoen militærforlegning for helt ned til 120 kroner i timen - noe som er langt under minstetariffen som er 148,56 kroner.
DAGBLADET AVDEKKER: Lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet hadde fått tilgang til, viste at renholdere har vasket på Sessvollmoen militærforlegning for helt ned til 120 kroner i timen - noe som er langt under minstetariffen som er 148,56 kroner. Vis mer

«Det foreligger klanderverdig forhold i forbindelse med saken det refereres til i Dagbladet», skriver Sjursen i brevet. I brevet kommer det fram at Toma har brukt Adecco som underleverandører på Sessvollmoen, Nordkisa og Kjeller, «uten å orientere Forsvarsbygg om dette».

Under tariff Ifølge Toma har leid inn cirka 2000 timer fra Adecco når de har vasket for Forsvarsbygg: «Dette utgjør ca 500.000 kroner av et samlet kjøp på ca 20 millioner kroner i 2010 fra Toma as», skriver Sjursen videre i brevet. I brevet kommer det også fram at de Adecco-ansatte ikke har fått tarifflønn, slik Forsvarsbygg krevde.

I brevet skriver Sjursen at han «ser alvorlig på forholdet», men at de likevel ikke har «juridisk grunnlag til å heve avtalen med Toma as»:

image: Mangler hjemmel for å si opp 20-millionerskontrakt

«Det foreligger ingen klausuler i de to avtalene som gir Forsvarsbygg rett til å si opp de to avtalene», skriver Forsvarsbygg-direktøren.

KLANDERVERDIG FORHOLD: «Det foreligger klanderverdig forhold i forbindelse med saken det refereres til i Dagbladet», skriver Forsvarsbygg i brevet. I brevet kommer det fram at Toma har brukt Adecco som underleverandører på Sessvollmoen, Nordkisa og Kjeller, «uten å orientere Forsvarsbygg om dette».
KLANDERVERDIG FORHOLD: «Det foreligger klanderverdig forhold i forbindelse med saken det refereres til i Dagbladet», skriver Forsvarsbygg i brevet. I brevet kommer det fram at Toma har brukt Adecco som underleverandører på Sessvollmoen, Nordkisa og Kjeller, «uten å orientere Forsvarsbygg om dette». Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media