India

Mangler medisiner til dødelig covid-sopp

Flere stater i India rapporterer om mangel på medisinen som skal bekjempe den dødelige covid-soppen.

SOPP: Indiske leger melder om stadig flere tilfeller av en sjelden, men alvorlig soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått covid-19. Bilder: @dr.akshaynair.eyeplastics Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den sjeldne infeksjonen mucormycosis, også kjent som «black fungus» oppdages hos stadig flere som har gjennomgått en coronavirusinfeksjon advarer Indiske helsemyndigheter ifølge CNN.

Covid-soppen påvirker oftest bihuler og lunger, ifølge amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt.

Sykdommen er ikke smittsom, men kan være dødelig for personer med nedsatt immunsystem. Noe mange har etter en gjennomgått coronainfeksjon.

Så langt har India registrert om lag 2000 mennesker som har fått soppinfeksjonen og tallet øker drastisk fra dag til dag.

- Vi får i snitt 100 nye tilfeller hver eneste dag, sier doktor Tatyarao Lahane som jobber i det indiske helsedepartementet til CNN.

Mangler medisinen

Tilfellene er spredt over flere stater i landet. Rajasthan har erklært soppen for en epidemi og har sammen med statene Haryana og Telangana rapport sykdommen som «meldepliktig». De to sistnevnte statene rapportere om henholdsvis 115 og 150 tilfeller av soppinfeksjonen i statene.

Medisinen, som nå er svært ettertraktet i disse statene, heter amphotericin B. På grunn av det overraskende antallet tilfeller har statene hatt for lite av denne medisinen, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer