Mangler politisk vilje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem år etter at det fusjonerte Nasjonalmuseet for kunst ble opprettet, er utsiktene til nybygg på Tullinløkka i Oslo høyst uklare. Staten har rett nok kjøpt opp eiendommer som vil være helt nødvendige for at Museet for samtidskunst og Nasjonalgalleriet skal få tilfredsstillende lokaler. Men ennå er det uklart om det blir plass for samlingene i Kunstindustrimuseet. Det eneste som bygningsmessig nå synes klart, er at arkitektursamlingene blir i nyoppusset hus på Bankplassen.

Dagbladets reportasjer om situasjonen denne uka, har vært bedrøvelig lesning for alle som ønsker en løsning for museet. Mens direktør Allis Helleland stadig beholder optimismen og håper og tror at nye bygg skal stå ferdig til grunnlovsjubileet i 2014, gir statsråd Trond Giske ingen løfter. Når han uttaler seg, virker det som om han er nokså uinteressert i hele saken. Han viser til at det foregår en prosess. Men en politisk prosess trenger politisk vilje for at den skal bli gjennomført. Når statsråden sier at «hvor fort museet blir bygget, kommer (…) an på blant annet budsjettet og slike ting», så fraskriver han seg selv en pådriverrolle i prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer