Mangler vann mot flammene

Mens tusenvis fremdeles ventet på å bli evakuert fra New Orleans i går, spredte to kraftige branner seg gjennom byen. Slokkingsarbeid er så godt som umulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens store deler av byen ligger under vann, har brannhydrantene i byen etter hvert gått tomme. Både brannfolk, politi og soldater må maktesløse se på at brannene sprer seg.

En av storbrannene er ved et av de store kjøpesentrene.

Brannfolk forteller til CNN at denne brannen startet under «mystiske omstendigheter». Plyndrere er sett ved stedet.

Bensinlekkasjer

Ved Mississippi-elva sto flammene nesten tjue meter til værs og truet med å spre seg fra varehus til varehus.

Det er stor frykt for at brannene vil spre seg ytterligere. Selv om gater og hus ligger under vann, tar flammene ikke minst tak i trær. Det er også frykt for at den gamle og ærverdige trebebyggelsen, ikke minst i det franske kvarteret, kan gå opp i flammer.

I går kom det også rapporter om at bensintanker hadde sprunget lekk. Et skrekkscenario er at drivstoff som ligger i vannoverflaten skal bli antent.

Evakuering

 FLAMMER:  Mens redningsarbeidet prøver å redde ut de flomrammede, brøt de ut flere branner i New Orleans. Slokkingsarbeid er nesten umulig, og til tross for at deler av byen står under vann kan brannene spre seg raskt. Foto: Scanpix
FLAMMER: Mens redningsarbeidet prøver å redde ut de flomrammede, brøt de ut flere branner i New Orleans. Slokkingsarbeid er nesten umulig, og til tross for at deler av byen står under vann kan brannene spre seg raskt. Foto: Scanpix Vis mer

I går begynte endelig evakueringen av New Orleans å komme skikkelig i gang.

Ved konferansesenteret presset tusenvis av desperate mennesker seg mot rundt et dusin ventende busser med aircondition. Superdomen og konferansesenteret har vært tilfluktssted for til sammen 50 000 mennesker.

Til tross for at president George W. Bush lovet at redningsmannskap ik ke skal mangle noe, stoppet evakueringen av konferansesenteret i flere timer i går. Mange av de overlevende blir flyttet om bord på et sykehusskip.

Høyt dødstall

Myndighetene våger ikke å anslå et endelig tall over døde, men flere frykter det kan komme over 10 000.

Ingen vet hvor mange desperate mennesker som frem deles er i byen.