Mangler videoopptak etter dødsfall på danskebåten

Mannskapet på MS «Bergensfjord» får krisehjelp etter at 20-åring ble funnet død om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet på MS «Bergensfjord» får krisehjelp etter at en ung man ble funnet død om bord mandag morgen.

Den 20 år gamle mannen fra Nordhordland ble funnet i arresten om bord i båten, som går mellom Bergen og Hirtshals.

Ledelsen i Rederiet Fjordline opplyser til bt.no at mannskapet sjekket mannens tilstand hver halvtime.

Like før ferja skulle legge til kai i Bergen, klokka 07.55, ble det oppdaget at situasjonen var kritisk for mannen. Det ble satt i gang gjenopplivning, men han var død da ambulansepersonellet kom om bord drøye ti minutter senere.

Arresten på fergen har mulighet for kameraovervåking, og bildene kan følges både fra broen og fra resepsjonen, der skipets vakter har sin arbeidsplass.

Likevel finnes det ikke videoopptak av arresten i timene og minuttene før dødsfallet, skriver VG.

Sjekker rutiner - Det må fysisk startes opptak av overvåkningsbilder. Om det skal gjøres eller ikke, er en vurderingssak som blir gjort i hvert enkelt tilfelle. Det var ingenting som tydet på at det var noe unormalt i dette tilfellet. Derfor ble det ikke gjort, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line til avisa.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak for å se om det har skjedd noe kriminelt eller om noen kan klandres. Blant annet skal politiet se på regelverket knyttet til opphold i skipsarrest, og om rutinene er fulgt.

- Foreløpig er det ingenting som tilsier at det har vært noen rutinesvikt, men det er en av tingene vi vil undersøke videre, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Avhørt Verken rederiet eller politiet vil foreløpig årsaken til at 20-åringen måtte tilbringe natten i arresten.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er to årsaker til at passasjerer blir satt i skipsarresten. Enten er de en fare for sin egen sikkerhet, eller så er de en fare for sikkerheten for andre passasjerer eller ansatte om bord. Noen må sitte noen timer, andre blir værende over natten, sier Fjord Line-sjefen.

Ogne opplyser at den avdødes reisefølge, en kamerat av gutten, er avhørt. Også mannskap som har vært i befatning med avdøde er avhørt av politiet.

Krisehjelp Ifølge rederiet har flere i mannskapet fått krisehjelp etter dødsfallet.

- Det er mange om bord som tar dette svært tungt. Derfor har vi satt inn et kriseteam for å støtte dem, sier Fardal.

Den avdøde vil bli obdusert, og rapporten vil forhåpentlig være klar i neste uke. Ogne opplyser at veien videre er avhengig av hva som kommer fram i obduksjonsrapporten.

(NTB).