Manglerud-siktet fengslet i fire uker

Væpna politi voktet rettsmøtet på Oslo tinghus.

 VÅPNA POLITI:  Vokter her Oslo tinghus i hjerte av hovedstaden. Foto (hoved): Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet. Foto (innfelt): Olav Olsen / Aftenposten / NTB SCANPIX.
VÅPNA POLITI: Vokter her Oslo tinghus i hjerte av hovedstaden. Foto (hoved): Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet. Foto (innfelt): Olav Olsen / Aftenposten / NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 30 år gamle norskpakistaneren som er siktet i Manglerud-saken ble i dag fengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden. To av disse ukene i full isolasjon. Det melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Det er kun to dager siden en 30 år gammel norskpakistaner og hans norsk-marokkanske venn (28) ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på Mohammad Arshad (52) eller medvirkning til dette.

Begge de to pågrepne mennene er regnet som en del av gjengmiljøet Furuset Bad Boys. Samtidig var 28-åringen og 30-åringen i september i år de mest sentrale i en voldelig konflikt med en person som drapsofferet kjente godt, etter det Dagbladet erfarer.

Nekter kunnskap Den pågrepne 30-åringen var allerede tirsdag 1. oktober, tre dager etter drapet på Manglerud, inne til avhør i saken.

- Vi vet at vår klient tidligere har vært i vitneavhør og samarbeider med politiet. Han har nektet kunnskap om saken, sa advokat John Christian Elden til Dagbladet tidligere denne uka.

Han vil ikke kommentere hvorvidt 30-åringen har oppgitt å ha alibi for drapsnatta.

- Av hensyn til etterforskningen til hans gunst, kan jeg ikke kommentere hvor han var før politiet har fått de nødvendige bekreftelser om mulig, sier Elden.

Den andre av de to siktede ble pågrepet i Spania torsdag kveld. Det er usikkert når han blir utlevert til Norge.

Mannens forsvarer Erik Dammen Stoltz sier den siktede nekter enhver kjennskap til saken.

Overfalt Mohammad Arshad døde etter å ha blitt overfalt og utsatt for vold mot hodet natt til lørdag 28. september på Manglerud. Arshad var på vei hjem fra jobb på Waldemars Café på St. Hanshaugen da han ble angrepet.

 DREPT:  Den høyt respekterte restaurant- og pubeieren Mohammad Arshad (52) var på vei hjem fra jobb på Waldemars café i Oslo da han ble angrepet like ved hjemmet på Manglerud. Han døde etter kort tid av skadene. Olav Olsen / Aftenposten / NTB SCANPIX
DREPT: Den høyt respekterte restaurant- og pubeieren Mohammad Arshad (52) var på vei hjem fra jobb på Waldemars café i Oslo da han ble angrepet like ved hjemmet på Manglerud. Han døde etter kort tid av skadene. Olav Olsen / Aftenposten / NTB SCANPIX Vis mer

Kort tid før overfallet skal Arshad ha ringt kona for å si at han var hjemme om en halvtime. Klokka 00.28 ble han funnet livløs i gata av en forbipasserende drosjesjåfør.

Gjengmiljøet den nå drapssiktede 30-åringen er en del av havnet raskt i søkelyset etter drapet, ettersom en person Mohammad Arshad kjente godt hadde vært i en voldelig konflikt med dette miljøet kort tid før drapet.

Flere av mennene som ennå er i søkelyset ble forsøkt oppsøkt hjemme av bevæpnede politimannskaper drapsnatta, uten at de ble funnet.

Dagbladet følger saken.

 GJENG-«BRØDRE»: 30-åringen (t.v.) som først ble pågrepet i går har for politiet vært kjent i flere år som en sentral profil i gjengmiljøet kalt Furuset Bad Boys. Hans 28 år gamle kamerat (t.h.) er også regnet som en del av miljøet. Begge er nå siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.
GJENG-«BRØDRE»: 30-åringen (t.v.) som først ble pågrepet i går har for politiet vært kjent i flere år som en sentral profil i gjengmiljøet kalt Furuset Bad Boys. Hans 28 år gamle kamerat (t.h.) er også regnet som en del av miljøet. Begge er nå siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Vis mer