Manglerud-siktet pågrepet i Spania

To menn er pågrepet etter drapet på Mohammad Arshad (52).

PÅGREPET: Dette er de to som så langt er pågrepet etter Manglerud-drapet: en 30-åring (t.v.) og en 28-åring - begge fra miljøet rundt gjengen Furuset Bad Boys.
PÅGREPET: Dette er de to som så langt er pågrepet etter Manglerud-drapet: en 30-åring (t.v.) og en 28-åring - begge fra miljøet rundt gjengen Furuset Bad Boys.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er pågrepet etter at Mohammad Arshad ble drept på Manglerud i Oslo for snart to uker siden. Politiet tror megling etter en konflikt kan ha utløst drapet.

Den ene av de to siktede ble ifølge NRK pågrepet i Spania torsdag kveld. Det er usikkert når han blir utlevert til Norge.

Mannens forsvarer Erik Dammen Stoltz sier den siktede nekter enhver kjennskap til saken.

Ifølge VG dreier konflikten seg om at en person som var en del av omgangskretsen til Arshad, har lent seg inntil en bil. Stemningen på meglingsmøtet skal ha vært alt annet enn hyggelig.

- Tre siktet Torsdag pågrep politiet to menn som de mener står bak drapet eller har medvirket til det. Politiet opplyste samtidig at flere er siktet i saken, men at disse ennå ikke er pågrepet. Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, vil ikke kommentere antall siktede, men flere medier melder at det er totalt tre menn. Politiet bekrefter at mennene er tidligere kjenninger av politiet, men vil ikke kommentere hvorfor.

VG skriver at mennene som til nå er pågrepet, er en norskmarokkaner (28) og en norskpakistaner (30). Begge mennene er straffedømt en rekke ganger, og er blitt beskrevet som en del av den indre kretsen i en av de kriminelle gjengene i hovedstaden.

Avhørt som vitner Alle de tre har tidligere vært avhørt i saken som vitner. Politiet har i ettertid funnet ut at alle de tre siktede var i området ved hjemmet til Arshad samme natt som drapet skjedde.

Torsdag kveld startet politiet avhørene av 30-åringen, som ble pågrepet først. Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til NTB at mannen nekter for å ha kjennskap til saken.

Under vitneavhør i forrige uke skal norskpakistaneren ha gitt uttrykk for at han fryktet for sin egen sikkerhet. Han fikk da voldsalarm av politiet. Han skal også ha gitt fra seg mobiltelefonen sin etter dette avhøret.

(NTB)

POPULÆR RESTAURANTEIER: Mohammad Arshad (52) eide bl.a. Waldemars Café på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX
POPULÆR RESTAURANTEIER: Mohammad Arshad (52) eide bl.a. Waldemars Café på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: OLAV OLSEN / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX Vis mer