PÅGREPET:  Den ene antatte gjerningsmannen ble pågrepet av politiet ved trikkeholdeplassen på Solli plass.

Foto: Odd Roar Lange / Dagbladet
PÅGREPET: Den ene antatte gjerningsmannen ble pågrepet av politiet ved trikkeholdeplassen på Solli plass. Foto: Odd Roar Lange / DagbladetVis mer

- Manglet ID-papirer og forsøkte å stikke av

Billettkontrollen framstår så langt som det eneste motivet for knivstikkingen på Oslo-trikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). To mannlige og en kvinnelig kontrollør ble i dag knivstukket på Oslo-trikken i 10.30-tida i forbindelse med en billettkontroll på trikken.

En av billettkontrollørene ble sendt til Ullevål sykehus, mens to ble kjørt fra Oslo legevakt og videre til Akershus universitetssykehus. Få timer senere var alle utskrevet med lettere skader i armer og lår.

De tre kontrollørene har i kveld sittet i avhør. Det samme har de to gjerningsmennene, som begge har utenlandsk bakgrunn.

• Les også: Trikkefører satte seg på knivdesperado

- Den ene er en chilener født i 1966, mens den andre er en kubaner født i 1975. Vi kjenner foreløpig ikke statusen deres i Norge eller hvor lenge de har vært her, sier politioverbetjent Janne Stømner til Dagbladet.

- Kjenninger av politiet Hun opplyser at de to er kjent for politiet fra før av.

- Det har vært i forbindelse med tyveri, naskeri og narkotika, men aldri noen handlinger som dette, sier Stømner.

Knivstikkingen skjedde i forbindelse med en ordinær billettkontroll på trikk 13 mot Jar.

- En mann trakk plutselig en kniv og viftet med den inne på trikken, før han gikk til angrep, fortalte Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslotrikken, til Dagbladet tidligere i dag.

- Manglet id-papirer Politiet begynner å danne seg et bilde av hendelsesforløpet ut fra avhørene og vitneforklaringer.

- Det er nok billettkontrollen som har utløst dette. Det vi har blitt fortalt er at de to skal ha sittet ved siden av hverandre, og blir tatt i kontroll. Bare den ene har ID-papirer på seg, og kontrollørene begynner å skrive ut bot til denne personen. Den andre forsøker å stikke av. Da oppstår det noe som oppleves som en slåsskamp inne på trikken, sier Stømner.

 PÅ HOLDEPLASSEN:  Knivdramaet skjedde på trikkelinje nummer 13. Politi og ambulanse var raskt på plass. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET
PÅ HOLDEPLASSEN: Knivdramaet skjedde på trikkelinje nummer 13. Politi og ambulanse var raskt på plass. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET Vis mer

Den ene antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet, mens den andre meldte seg selv for politiet etter først å ha stukket av fra åstedet på Solli plass vest i Oslo. Stømner sier det så langt ikke er klart om det er den ene eller begge som står bak knivstikkingen. De to blir sittende i politiets varetekt over natta.

- Vi vil ta en helhetsvurdering i morgen om veien videre, også med tanke på om det blir fengsling i morgen eller lørdag. Da vil jeg også kunne redegjøre for mer for hendelsesforløpet og bakgrunnen til de to antatte gjerningspersonene, sier Stømner.

- Stygg sak Hun sier Oslo-politiet aldri har opplevd en liknende sak som dette tidligere.

- Vi vet at det er kontrollører som har blitt utsatt for vold tidligere, men bruk av kniv har vi ikke opplevd før. Det er en stygg sak, særlig det at det er personer som utfører en jobb som opplever dette, sier Stømner.

Det var til sammen fire kontrollører i sving på 13-trikken mot Jar da angrepet skjedde. Oslotrikkens kommunikasjonssjef Cato Asperud opplyser at alle de skadde kontrollørene har flere års erfaring i yrket.

- Vi skal nå sette oss ned og snakke med fjerdemann. Alle har flere års erfaring, og er meget dyktige medarbeidere som er godt trent, og rolige og behersket i en kontrollsituasjon, sa han til Dagbladet i formiddag.

 

LANG ERFARING:  Kommunikasjonssjef i Oslotrikken, Cato Asperud, sier billettkontrollørene har flere års erfaring i yrket.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LANG ERFARING: Kommunikasjonssjef i Oslotrikken, Cato Asperud, sier billettkontrollørene har flere års erfaring i yrket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer