FEMLINGER: Alle de fem små jentene var friske da de ble født, og veide rundt 1,5 kg. Men om alle overlever, er for tidlig å si. FOTO: Cater News Agency
FEMLINGER: Alle de fem små jentene var friske da de ble født, og veide rundt 1,5 kg. Men om alle overlever, er for tidlig å si. FOTO: Cater News AgencyVis mer

Mania (25) trodde hun skulle føde én prematur baby - fødte fem jenter

- Jeg håper bare de overlever, sier faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag morgen ble Mania Singh (25) innlagt på sykehuset i Amikapur i Chhattisgarh øst i India med fødselssmerter, skriver Daily Mirror.

Singh var bare 26 uker på vei. For to år siden mistet hun en sønn like etter fødselen, og hun var bekymret for at hun skulle miste enda et barn.

Singh hadde ikke vært på ultralyd i løpet av det korte svangerskapet, og derfor ble overraskelsen stor på sykehuset.

For Singh fødte ikke bare en jente. Hun fødte fem. De nyfødte jentene veier alle 1,5 kg og holdes kontinuerlig under oppsyn.

Mahesh Singh (26), jentenes far, sier han er ekstremt takknemlig for at Gud har velsignet ham med fem barn, og ikke bare ett.

- Vi var utrolig lei oss da vi mistet vårt første barn, en sønn, ummidelbart etter fødselen for to år siden. Jeg tror Gud har kompensert for det tapet. Jeg håper bare at alle overlever og at jeg kan gi dem et vidunderlig liv, sier Singh.

Tilstanden til både mor Mania og de fem nyfødte jentene er stabil, men det er for tidlig å si noe om hvordan de små vil klare seg. De er friske, men ifølge en lege ved sykehuset er det for tidlig å si om de vil overleve.

Å få femlinger er ekstremt sjeldent. Ifølge eksperter er sannsynligheten for det én til 65 millioner. Men det forekommer altså fra tid til annen, som i USA i fjor. Da omtalte Dagbladet Danielle Busby, som fikk femlinger i rekordtempo. Hun fødte fem jentebarn på fire minutter.

Og Busbys fem jenter går det bra med. I mai starter en ny serie på TLC, med navnet Outdaughtered, der de har fulgt familien Busby tett i tiden etter femlingfødselen.

NYBAKT MOR: Mahesh Singh fødte fem jenter lørdag. FOTO: Cater News Agency
NYBAKT MOR: Mahesh Singh fødte fem jenter lørdag. FOTO: Cater News Agency Vis mer