Manings dyr i gatas galleri

Fra hundrevis av reklameboards over hele landet titter de ned på deg. Men Per Manings hunder, seler, aper og griser skal ikke ha deg til å kjøpe noen verdens ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange har i disse dager undret seg over hva dette er for noe. Fra 600 boards, 200 busser og 650 trekantsøyler i 25 norske byer har fotografen Per Manings bilder av dyr tittet på en stresset norsk befolkning. Det dreier seg om intet mindre enn Norges største fotoutstilling. Nesten fri for kommersielle trekk.

Historien er som følger: Fram Media heter selskapet som bestyrer store deler av de svære reklameplakatene du ser rundt omkring. De ville reklamere for sin egen virksomhet og henvendte seg via sin annonsør Bold til Per Maning.

Ikke kommers

Maning tok på seg oppdraget og fikk tre døgn på seg til å produsere opp de enorme mengdene med bilder. Men på en betingelse:

- Jeg ville ikke at det skulle bli kommersielt.

For et kunstinteressert Norge er Manings bilder kjente fra før. Hans bilder med dyr i fokus har gått sin seiersgang på anerkjente gallerier verden over. Han var også den første norske fotograf som representerte Norge under biennalen i Venezia.

Tekstfritt

Manings krav om ikke-kommersialisme har ført til at bildene er helt rene, uten tekst. Men fiffig nok er de altså reklame for reklameplassen. Men Maning får også reklame så det holder. Nøyaktig for 1,7 millioner kroner, ifølge Frams beregninger. Han betaler naturligvis ingenting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer