Manipulerende verving

BERGEN/OSLO (Dagbladet): - Vi regnet litt på det og fant snart ut at det manglet økonomisk realisme. Dessuten var det svært lite profesjonelt, sier Kjersti Isachsen og Erling Torkhildsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De lot seg ikke friste til å bli med på Tai Pan Tea-salget

De ble forsøkt vervet av en venninne i begynnelsen av juli. Venninnen ble gjort kjent med opplegget gjennom en annonse i Aftenposten 22. mai. I annonsen ble det fristet med usedvanlig høy inntekt for å hjelpe andre mennesker til å selge kinesisk urtete.

I annonseteksten sto det blant annet: 'For å komme i betraktning skal du ha påpgangsmot utover det sedvanlige, kunne arbeide selvstendig med en ferdigutviklet idé.'

- Manipulerende

- Jeg ble forsøkt vervet som forhandler og stilte på et informasjonsmøte ved Tai Pan Tea-senteret på Stabekk. Der ble vi bedt om ikke å gjøre notater. Jeg opplevde at lederen verken ville eller kunne svare på kritiske spørsmål til forretningsopplegget. Det hele virket manipulerende og de avslørte en fullstendig mangel på etikk og moral. De som kommer seint inn i denne pyramideliknende saken, vil aldri kunne tjene penger, sier Kjersti Isachsen.

De ble forespeilt å måtte investere 12 000 kroner for å kunne bli med videre i opplegget.

Ikke diskusjon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer