Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Manipulerende verving

BERGEN/OSLO (Dagbladet): - Vi regnet litt på det og fant snart ut at det manglet økonomisk realisme. Dessuten var det svært lite profesjonelt, sier Kjersti Isachsen og Erling Torkhildsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De lot seg ikke friste til å bli med på Tai Pan Tea-salget

De ble forsøkt vervet av en venninne i begynnelsen av juli. Venninnen ble gjort kjent med opplegget gjennom en annonse i Aftenposten 22. mai. I annonsen ble det fristet med usedvanlig høy inntekt for å hjelpe andre mennesker til å selge kinesisk urtete.

I annonseteksten sto det blant annet: 'For å komme i betraktning skal du ha påpgangsmot utover det sedvanlige, kunne arbeide selvstendig med en ferdigutviklet idé.'

- Manipulerende

- Jeg ble forsøkt vervet som forhandler og stilte på et informasjonsmøte ved Tai Pan Tea-senteret på Stabekk. Der ble vi bedt om ikke å gjøre notater. Jeg opplevde at lederen verken ville eller kunne svare på kritiske spørsmål til forretningsopplegget. Det hele virket manipulerende og de avslørte en fullstendig mangel på etikk og moral. De som kommer seint inn i denne pyramideliknende saken, vil aldri kunne tjene penger, sier Kjersti Isachsen.

De ble forespeilt å måtte investere 12 000 kroner for å kunne bli med videre i opplegget.

Ikke diskusjon


- Det var lite snakk om teen som skulle selges, mye mer om metodene for å verve nye medlemmer. Vi fikk beskjed om ikke å diskutere med utenforstående. Jeg forstod også at det var viktig å ta en rask avgjørelse og betale inn pengene fort, helst før jeg fikk anledning til å sette meg grundig inn i forretningsidéen, sier Isachsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!