- Manipulerer og er meget spesiell

Arkitekt Finn Sandmæl, som kalte kvinnelige politikere «premenstruelle», er i ilden igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hun manipulerer hele kommunestyret. Dette er det dummeste jeg har vært med på. Hun er meget spesiell.

Denne kraftsalven mot en kvinnelig ordfører avleverte arkitekt Finn Sandmæl på en pressekonferanse på Nordmøre i går, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er bare to måneder siden Sandmæl var i hardt vær sist. Da raste han mot kvinnelige politikere i forbindelse med en byggesak i Asker.

- Kjell Inge Røkke får ikke bygge villa i Asker på grunn av premenstruelle kvinner som ikke klarer å levere på kjøkkenet og i senga, sa Sandmæl den gangen.

Ny byggesak

Finansmann Kjell Inge Røkke svarte med å be om unnskyldning på vegne av alle menn.

Denne gangen er arkitekten sint fordi han har fått avslag på en byggesøknad, i forbindelse med et storstilt prosjekt på Langøya i Tingvoll like ved Kristiansund, til 750 millioner kroner.

- Jeg kan ikke si for mye, for jeg vil ikke slenge dritt i avisen om ... jeg har sagt nok i avisen om kvinner, sier Sandmæl til DN.

Ordførerer Kristin Sørheim som er angrepet, hevder på sin side at et samlet politisk miljø stiller seg bak avslaget, og at fylket også har varslet innsigelser.

- Jeg betrakter meg ikke som analfabet. Jeg syns ikke noe av det som blir sagt har injurierende kraft, er Sørheims kommentar.

- Et makkverk
Sandmæl og kompanjongen Dagfin Simonsen i selskapet Long Island hadde planer om å bygge 60 hus og og et hotell med 180 sengeplasser på den 1000 mål store øya.

Også Simonsen går ut mot ordføreren etter avslaget.

- Ordføreren skal ha siste ord i alle diskusjoner, hevder han.

Ordføreren har på sin side ikke mye pent å si om byggeprosjektet:

- Planene deres, slik det ser ut for oss, kan ikke være mange timers arbeid. Det er bortimot et makkverk, mener Sørheim.

UT MOT KVINNELIGE POLITIKERE: - Kjell Inge Røkke får ikke bygge villa i Asker på grunn av premenstruelle kvinner som ikke klarer å levere på kjøkkenet og i senga, sa arkitekt Finn Sandmæl i saugust. Nå går han hardt ut mot en kvinnelig politiker, igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer