- Manipulert til å drepe

I dag skal barnepiken fortelle sin versjon av hva som gikk galt i Knutby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA (Dagbladet.no): Det knyttes stor spenning til dag to i Uppsala tingrett. I dag skal den 27 år gamle barnepiken forklare hvorfor hun natt til lørdag 10. januar reiste til Knutby for å drepe pastor Helge Fossmos kone Alexandra, og nabomannen Daniel Linde.

Like etter at hun ble pågrepet for drapet på Alexandra og drapsforsøket på Linde, innrømmet hun ugjerningene, men hevdet hun var helt alene om dem.

Etterforskerne hadde liten tro på dette, og hadde allerede dagen etter drapet fått en styrket mistanke mot pastoren. Og temmelig raskt fikk de bekreftet denne mistanken gjennom avhørene av barnepiken.

Ville unngå helvete

Barnepiken har i avhør fortalt en rystende historie om hvordan pastor Helge Fossmo har utnyttet hennes frykt for Gud, og gradvis manipulert henne blant annet via anonyme SMS og samtaler til å tro at den eneste måten hun ville unngå å havne i fortapelsen og helvete var å befri ham ved å drepe Alexandra Fossmo og Daniel Linde.

Etter at barnepiken forsøkte å slå ihjel Alexandra med hammer og ble bortvist fra Knutby av pinsemenigheten november 2003, har politiet kartlagt at hun og pastoren utvekslet over 1200 SMS og 13 timer med telefonsamtaler. Samtaler og SMS barnepiken hevder handlet om drapene hun måtte utføre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer