- Manipulerte opinionen

Programleder Anne Robinson mener prinsesse Diana drev veldedighet for å holde på populariteten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robinson, som er programleder for det britiske programmet «The Weakest Link», sier det er absurd at prinsesse Diana ses på som en av tidenes største briter.

- Stakk innom et hospits

Tv-kjendisen kritiserer den avdøde prinsessen, og mener Diana brukte veldedighetsarbeidet hun ble så kjent for, bare som et middel til å øke sin egen popularitet. Det ødela hennes kongelige verdighet, mener Robinson.

Anne Robinson er vertinne på BBC2.

I et intervju i Radio Times sier Robinson at hun ble målløs da det kom for en dag at Diana var på lista over de største britene, skriver Ananova.

Tv-seerne har stemt gjennom hele året for å finne de verdige kandidatene. De skal stemme igjen for å avgjøre hvem som vinner.

- Å se på henne som en stor brite er absurd. Det er interessant hvordan hun manipulerte opinionen så lett.

- Hver gang populariteteten hennes sank, gikk hun på et nytt hospits. Jeg heiet på henne noen ganger, for det var forholdsvis fantastisk å se hvordan hun laga hundemat av sin verdighet fra kongefamilien.

Thatcher ute

Robinson er opprørt. Diana kom til finalen, hun er blant de ti beste. Mens en av programlederens egne favoritter, Margareth Thatcher, ikke nådde opp.

- Jeg gjør ikke veldedighet. Det har vært et av mine prinsipper, helt siden hertugen av Edinburgh spurte meg om jeg ville hjelpe ham å dele ut hans priser. Jeg sa at jeg bare ville gjøre det om han ble med i Weakest Link.

Robinson avslører de ti som er i finalen på BBC2 neste søndag.

<B>UT MOT DIANA:</B> Anne Robinson mener Diana har fått for mange godord.