Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Manisk depressiv handlet for 103 mill.

Nå saksøker den ruinerte 32-åringen meglerhuset First Securities.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av ti måneder handlet den arbeidsledige og manisk depressive mannen aksjer for 103 millioner kroner. Hele morsarven ble satt over styr.

- Dette er ingen hyggelig historie. Min klient fikk en alvorlig depressiv lidelse i 2002, samtidig som han daytradet intenst hos First Securities i Tronheim. Etter det har han vært innlagt på psykiatrisk avdeling i tre perioder. Vi mener meglerhuset burde skjønt at han var syk og frarådet ham å handle aksjer mye tidligere enn de faktisk gjorde, sier mannens advokat, Egil Jarslett i advokatfirmaet Hjort, til Dagens Næringsliv.

Mannen var kunde hos selskapet fram til oktober 2002. Samme år var han den tredje beste kunden.

Jarslett sier at 32-åringen hadde betydelig telefonkontakt daglig med en bestemt aksjemegler hos First. Advokaten mener megleren burde ha skjønt at kunden fikk en stadig forverret økonomi og at han var i ferd med å utvikle en psykisk lidelse.

- Min klient har sagt at han handlet hos First fordi det ikke ble stilt kritiske spørsmål. I tillegg hadde min klient i stadig større grad behov for kreditt, noe jeg mener tilsier at de i ytterligere grad burde ha skjerpet sansene, sier advokaten.

Tor G. Birkeland, i Simonssen advokatfirma, representerer meglerhuset First Securities, sier til Dagens Næringsliv at det er uenighet om sakens fakta og at den derfor vil bli prøvet i retten.

DÅRLIG ÅR:</B> 32-åringen storhandlet aksjer på Oslo Børs i 2002. Samme år raste hovedindeksen med 31 prosent, og året ble dermed det dårligste i Børsens historie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling