SKAL VÆRE PÅ VEI HJEM: Den svenske suksessforfatteren Henning Mankell skal være løslatt av israelsk politi, og skal være på vei hjem til Sverige. Foto:  EPA/BRITTA PEDERSEN/SCANPIX
SKAL VÆRE PÅ VEI HJEM: Den svenske suksessforfatteren Henning Mankell skal være løslatt av israelsk politi, og skal være på vei hjem til Sverige. Foto: EPA/BRITTA PEDERSEN/SCANPIXVis mer

Mankell er løslatt

Forfatteren skal være på vei hjem til Sverige

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):  Forfatteren Henning Mankell er løslatt av israelske myndigheter og på vei hjem til Sverige, ifølge Mikael Löfgren, talsmannen for de svenske aksjonistene om bord konvoien som ble stoppet med nødhjelp som skulle til Gaza.

Det melder Aftonbladet.

Mankell og ti andre svensker var om bord i et av skipene som ble bordet av israelske soldater utenfor Gazastripen mandag.

Löfgren sier til avisa at også riksdagsrepresentanten Mehmet Kaplan og legen Victoria Strand snart vil bli flydd hjem til Sverige.

Det svenske utenriksdepartementet vil overfor Dagbladet ikke kommentere enkeltnavn.

- Seks stykker som har valgt å bli igjen, fire har bedt om å bli deportert hjem til Sverige og den siste vet vi ikke ennå hva vil gjøre, sier kommunikasjonssjef i svensk UD, Cecilia Julin til Dagbladet.

Norsk UD har ikke oversikt over hva de tre nordmenne vil gjøre ennå. En representant for UD er nå i fengselet på besøk.