DØDE: En 18 år gammel mann døde i Söderhamn i Sverige natt til lørdag. Politiet avventer obduksjonsrapport før de vil si noe om dødsårsaken, men har startet drapsetterforskning. Foto: Daniel Sjöholm.
DØDE: En 18 år gammel mann døde i Söderhamn i Sverige natt til lørdag. Politiet avventer obduksjonsrapport før de vil si noe om dødsårsaken, men har startet drapsetterforskning. Foto: Daniel Sjöholm.Vis mer

Mann (18) døde i Sverige - åtte ungdommer pågrepet

Ifølge et vitne skal mannen ha blitt knivstukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte ungdommer er ifølge Expressen anholdt av politiet, mistenkt for å ha drept eller forsøkt å drepe en 18 år gammel mann i forbindelse med et slagsmål i Söderhamn natt til lørdag.

Uklare detaljer Foreløpig er det ikke kjent hva som skal ha skjedd - utover at politiet ble varslet om bråk i sentrum av byen like før klokken 01.00.
Politiet etterforsker saken som et mulig drap, og mener den 18 år gamle mannen døde i forbindelse med bråket.

- Når politiet kommer fram til stedet, konstaterer vi at en mann er skadet, og at en annen ligger skadet på bakken. Den skadede som ligger nede, viser seg å ha alvorlige skader, så han blir kjørt til sykehuset i ambulanse, hvor han dessverre mister livet, sier pressetalsmann Mikael Hedström i Gävleborgspolisen til den svenske avisen.

- Har brukt våpen Ifølge et vitne Expressen har snakket med, skal den 18 år gamle mannen ha blitt stukket med kniv. Politiet bekrefter at det er brukt et våpen, men er ellers forsiktig med å røpe opplysninger om saken:

- På grunn av etterforskningen, kan vi ikke komme med opplysninger om hvordan mannen døde, eller om anledningen for bråket, skriver Gävleborgspolisen på sin hjemmeside.

Ni unge til avhør Politiet er i full gang med å etterforske saken for å kunne danne seg et klarere bilde av hva som har foregått. Lørdag ble ni personer i alderen 15-20 år innbrakt til avhør.

- Det har vært en større gruppe mennesker i sentrum av byen. Nå skal vi prøve å finne ut hva de har sett, hvor mange som har vært på plassen, og så videre. Det er den type spørsmål vi håper at avhørene kan gi svar på, sier Hedström til Expressen.

En jevnaldrende mann skal også ha blitt skadet i forbindelse med bråket, men skadene er ikke livstruende.