Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (18) knivdrept i Vadsø

En 18 år gammel mann ble drept i en butikk i Vadsø lørdag kveld. En 17-åring er siktet for drapet.

DRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept ved Coop i Vadsø. En 17-åring er siktet i saken. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
DRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept ved Coop i Vadsø. En 17-åring er siktet i saken. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 21.55 lørdag kveld fikk politiet i Finnmark melding om en knivstikking inne på butikken Coop-Extra i Vadsø sentrum.

En 18 år gammel mann ble konstatert død kort tid etter. Politiet har nå siktet en 17 år gammel mann for drapet.

Politiet satte i gang et omfattende søk etter siktede, der de også brukte helikopter.

- En person er nå pågrepet for drapet på en 18 år gammel gutt i Vadsø. Politiet har satt i gang drapsetterforskning og er i gang med taktisk og teknisk etterforskning, skriver politiet i Finnmark i en pressemelding klokka 02.15 natt til søndag.

Tidlig søndag morgen opplyser operasjonssentralen ved Finnmark politidistrikt til Dagbladet at de vil sende ut en ny pressemelding i løpet av morgentimene.

Gjemte seg

Politiet skal ha fått tips fra vitner om at en mann med kniv løpte mot Vadsøya hvor han gjemte seg. Klokka 01.28 ble mannen pågrepet og satt i arrest.

Politiet ba om hjelp fra sivil bil og båt, og etter nesten fire timer politijakt ble den 17-åringen pågrepet, skriver NRK.

– Vi fikk pekt ut hvilken retning mannen hadde tatt og vi isolerte et område ved sjøen, og vi fikk også da bistand av en sivil som hadde en båt. Mannen hadde hoppet på sjøen og ble pågrepet fra båt, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni Pedersen Stock til NRK.

Siktede skal ikke være tidligere straffedømt, men politiet har hatt kontakt men mannen ved to anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

- Ingen kjent relasjon

I en pressemelding som kom litt før klokka 08.30 opplyses det om at politiet vil be om varetektsfengsling mandag.

- Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock.

Det vil også bli avholdt en pressekonferanse i løpet av dagen.

Etterforskning pågår

-Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, opplyser Stock.

Det var avisa iFinnmark som først meldte om knivstikkingen i Vadsø. Rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune bekreftet dødsfallet overfor avisa.

- Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam og etablert et samlingssted på Scandic hotell hvor det er voksne personer og helsepersonell til stede for å ta seg av ungdommen, sa Betsi til iFinnmark.

På sosiale medier varsler flere utesteder i Vadsø at de holder stengt natt til søndag på grunn av hendelsen.

Dagbladet oppdaterer saken