Mann (19) bortført foran kjæresten (18)

To gjerningsmenn kjørte fra politiet og kolliderte i sperrepost.

TOTALVRAK: Her ved Fensletta kolliderte to gjerningsmenn med politiet. Foto: Tore Svarverud, Varden
TOTALVRAK: Her ved Fensletta kolliderte to gjerningsmenn med politiet. Foto: Tore Svarverud, VardenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 22 fikk politiet i Telemark melding om at en 19 år gammel mann hadde blitt bortført av to menn.

- 19-åringen hadde vært hjemme hos kjæresten på Herre utenfor Skien. To menn på 23 og 27 år hadde brutt seg inn og tatt med seg mannen, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit, som videre forteller at kjæresten (18) og ei venninne ble vitne til det hele.

Løsepenger
Politiet satte da i gang ettersøking etter mannen og en Mercedes som skal ha blitt brukt i forbindelse med den dramatiske bortføringen. Det ble fremsatt krav om et mindre pengebeløp i løsepenger, og overleveringen skulle finne sted på Ulefoss.

- I forbindelse med en utpressingssak hvor en 19 år gammel mann var tatt som gissel, kjørte en personbil med to mistenkte fra politiet etter at 19-åringen var satt fri på Ulefoss, opplyser politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i en pressemelding.

Ifølge Telemarksavisa(TA) jaktet politiet på bilen i flere timer. De hadde også politihelikopteret etter seg, i tillegg til at det hadde blitt satt opp veisperring og lagt ut spikermatter på riksvei 36.

Kolliderte
Politiet satte opp en veisperring på Fensletta, som ligger noen få kilometer sør for Ulefoss sentrum. Da gjerningsmennene kom kjørende i bilen sin, en Volvo S60, ved 03.30-tiden torpederte de en sivil politibil som sperret veien, skriver lokalavisa videre.

I den kratige kollisjonen ble Volvoen kastet rundt, før den landet på hjulene i en grøftekant. Volvoen ble et totalvrak, mens den sivile politibilen fikk trykt inn førerdøra, skriver TA.

Spesialenheter for politisaker er varslet om hendelsen og Vestfold politidistrikt vil ta seg av åstedsundersøkelsen på Fensletta, siden Telemark politidistrikt er en part i saken.

- Det som gjelder frihetsberøvelsen og trusler tar vi oss av, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

Innkreving av gjeld
Alle tre er fra Telemark og er kjenninger av politiet.

Årsaken til kidnappingen skal være innkreving av gjeld. Ifølge Skei Kostveit skal det være snakk om et mindre beløp under 50.000 kroner.

- Vi ønsker ikke å gå ut med eksakt beløp, sier han.

- Etterforskningen av kidnappingen vil fortsette med avhør og ytterligere tekniske og taktiske undersøkelser, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiadvokaten forteller at de har hatt slike saker før, men at det er lenge mellom hver gang.

De to gjerningsmennene sitter i nå i arresten, og vil bli varetektsfengslet.