PÅGRIPELSE I DAG:
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en tidligere pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo i februar.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
PÅGRIPELSE I DAG: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en tidligere pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo i februar. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Mann (19) meldte seg selv og innrømmet drap

Geir Stene (48) ble drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En 19 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med drapet på Geir Stene (48).

Meldte seg i går kveld
- Han ble avhørt tidligere denne uka som vitne. Han hadde også status som vitne etter avhøret. Men klokka 23.30 i går møtte han selv opp på politihuset med advokaten sin og sa at det var han som hadde drept Stene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

48-åringen ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i begynnelsen av februar i år.

19-åringen sitter nå i avhør.

- Han var et navn som dukket opp i saken, og vi hadde ham som en mulig mistenkt. Men han hadde bare status som vitne før han selv meldte seg, sier Rohde.

Tidligere straffet
- Har han sagt noe om hvorfor han meldte seg nå?

- I går kveld ble han egentlig bare pågrepet. Vi vil selvsagt spørre om dette i avhør, og det har nettopp begynt. Det vil bli et poeng framover at han selv har bidratt til framdriften i saken, sier Rohde.

Politiinspektøren opplyser at mannen er kjent fra politiet for enkelte mindre forhold, men at han ikke er regnet som tung kriminell.

- Han har hatt noen mindre narkotikasaker på seg, men ikke noen større saker, sier politiinspektøren.

- Nå må vi som det faktisk stemmer at han står bak drapet, men så langt tror vi det er riktig, sier hun.

Politiet har hatt mannens navn på lista over mulige mistenkte en stund. Tidligere denne uka ble det satt inn 15 nye etterforskere for å ta seg av de uløste drapssakene i hovedstaden, og det ga uttelling med en gang i denne saken.

- Vi hadde en del personer på vent, blant annet ham, men nå fikk vi muligheten til å avhøre ham, sier Rohde.

- Kjente 19-åringen Stene?

- Det kan se ut til at det er en liten forbindelse mellom de to, men det er for tidlig å si om det er noe motiv.

Tok ut penger
Geir Stene tok ut et stort pengebeløp i en minibank på Oslo sentralstasjon bare tre timer før han døde.
Det har politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt. tidligere bekreftet overfor Dagbladet.no.

- Uttaket var på noen tusen kroner. Det er selvfølgelig interessant at han tar ut en slik sum i en minibank såpass tett opp mot drapstidspunktet. Nå prøver vi på alle tenkelige måter å finne ut hvem han traff etter at disse overvåkningsbildene ble tatt, uttalte Metlid.